halsojobb.se

Sjuksköterska dagtid till socialpsykiatrin, Råd & Stöd

Ort
Utgår

2021-03-19

Ansök nu

Sjuksköterska dagtid till socialpsykiatrin, Råd & Stöd

Om arbetsplatsen  

Råd & Stöd är en del av Leanlink fördelade inom 3 områden: Individ- och familjeomsorg, Daglig verksamhet och Socialpsykiatri. Tillsammans ger vi stöd, service och behandlingsinsatser till familjer, barn och vuxna, personer med psykiatriska och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt erbjuder daglig sysselsättning till personer med utvecklingsstörning och/eller autism.

Vi har ständigt kunden i fokus och strävar efter en användarstyrd verksamhet där vi lyssnar och tar tillvara på våra kunders behov och åsikter. Vi strävar efter att uppnå en feedback-kultur och använder oss bland annat av verktyget Feedback Informed treatment (FIT) inom flera av våra verksamheter. Våra medarbetare är vår främsta resurs och vi erbjuder god kompetensutveckling kopplat till din roll för att du ska lyckas i just ditt uppdrag. 

Kommunala psykiatriska sjukvårdsteamet (KoPS-teamet) ansvarar för den psykiatriska hemsjukvården samt flera psykiatriboenden där kommunen har HSL-ansvar upp till sjuksköterskenivå. I teamet ingår gruppledare, sjuksköterskor, undersköterskor med olika specialistutbildningar, dietist, arbetsterapeut och fysioterapeut. Vi arbetar på uppdrag av Social- och Omsorgsnämnden med att utföra psykiatrisk hemsjukvård. 

Vi söker nu en sjuksköterska som vill delta i vårt fortsatta arbete med att samordna och utveckla HSL-insatser på våra psykiatriboenden och/eller psykiatrisk hemsjukvård. Arbetstiden är förlagd dagtid. Kvällar och helger tar vår jourorganisation vid för både ordinärt och särskild boende vilket innebär att arbetstiden är förlagd dagtid. Vi utgår från Hertig Karlsgatan 2. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sjuksköterska innebär både akuta och planerade insatser samt att arbeta för en god hälso- och sjukvård utifrån individens behov. Arbetet är självständigt men innebär även samverkan med många olika aktörer, vilket ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Ditt ansvar som sjuksköterska inom kommunal sjukvård är att bedriva en god och säker hälso- och sjukvård för personer med psykiska funktionsvariationer. Mer konkret innebär det att du har en nära samverkan med Regionens specialistpsykiatri och vårdcentraler. Du deltar i vårdplaneringar samt initierar och förmedlar läkarkontakter.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat läkemedelshantering, stödjande och motiverande samtal, bedömningar, provtagningar, dokumentation enligt HSL, delegering av hälso-och sjukvårdsinsatser samt konsultstöd för medarbetare på boende. Vi erbjuder individuellt utformad introduktion samt kontinuerlig kompetensutveckling.  

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska är ett krav, meriterande är specialistutbildning inom psykiatri eller distriktssköterska samt somatisk kompetens upp till primärvårdsnivå. Meriterande är tidigare erfarenhet inom hemsjukvård, primärvård, psykiatri eller missbruk/beroende. Då arbetet innebär journalföring, kontakt med patienter samt rådgivning till personal med flera behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket samt har god datavana.  B-körkort för manuell växellåda krävs samt att kunna cykla då patienterna bor i hela Linköpings kommun.

Du behöver vara flexibel och se möjligheter i förändring. Du är lyhörd, trygg och stabil och har förmåga att bemöta patienters olikheter och kunna skapa ett gott samarbete med andra vårdgivare. Du är serviceinriktad, trygg och stabil och har god förståelse för hur den du möter tar till sig information så du kan leverera bra lösningar. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra och effektivt sätt. Du tar ansvar, är självständig och behåller ditt lugn även i pressade och stressade situationer. Då vi hela tiden jobbar för att bli bättre i vårt arbete vill vi att du har ett intresse av att arbeta mot mål och kvalitet och med utvecklingsfrågor.

Kontaktperson:

Caroline Sandell, Verksmahetschef, 013 206644, Caroline.Sandell@linkoping.se

Klas Rydbrant, Gruppledare, 013-206659, klas.rydbrant@linkoping.se

Anette Uckner, Facklig företrädare, Vårdförbundet, 013-29 42 27

Dela detta jobb

Sjuksköterska dagtid till socialpsykiatrin, Råd & Stöd

Linköpings kommun