halsojobb.se

-->

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet, vikariat

Ansök nu

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet, vikariat

Vi söker nu dig med avancerade sjukhusfysikaliska kunskaper och färdigheter. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att vara med i en helt ny sjukvård och utvecklingsmiljö inom strålbehandling, tillsammans med ett kompetent och välmeriterat team som bas. 
 
Om oss
I den nya organisationen är samtlig sjukhusfysikalisk verksamhet samlad inom Medicinsk Strålningsfysik och Nuklearmedicin som en del av funktionen Bild och Funktion. Enheten ansvarar för att tillföra sjukhuset kompetens inom medicinsk strålningsfysik samt för samordning av strålsäkerhetsarbetet inom samtliga verksamheter med strålning. Även sjukhusets största MR-fysikgrupp har sin hemvist här. Utöver det riktade uppdraget inom medicinsk strålningsfysik ansvarar vi för den kliniska nuklearmedicinska diagnostiken.
 
Enheten är indelat i fem sektioner, varav två inom nuklearmedicin, en inom strålbehandlingsfysik och -teknik, en inom MR-fysik, samt en inom röntgenfysik. 
 
Enheten arbetar sjukhusövergripande i i strålsäkerhetsfrågor genom delegering från sjukhusdirektören. 
 
Givet vårt högspecialiserade uppdrag lägger vi stor kraft på såväl klinisk som akademisk kompetensutveckling av våra medarbetare och har fn drygt 30 disputerade medarbetare. Funktionsområdet arbetar strategiskt med forskning och utbildning inom medicinsk strålningsfysik.  
 
Vid Sektionen för Strålbehandlingsfysik och teknik arbetar idag drygt 30  sjukhusfysiker och ingenjörer. Sektionen har det samlade strålningsfysikaliska/tekniska ansvaret för strålbehandlingsverksamheten på Karolinska Universitetssjukhuset. Verksamheten är lokaliserad i Solna. 
Extern strålbehandling bedrivs med 8 st linjäracceleratorer samt en Gammaknivsutrustning. Sjukhusets brachyterapi är utrustad med 5 efterladdare. Verksamheten medverkar också i hög grad i den nationella Skandion protonverksamheten i Uppsala.
  
Om tjänsten
Du kommer att medverka i det kliniska rutinarbetet, samt i kvalitetssäkring och metodutveckling inom strålbehandlingsverksamhet.

Tjänsten är ett vikariat som av ser tidsperioden 2020-02-01 tom 2020-12-31. Anställning är på 100%. Tillsättning sker enligt överenskommelse.  

Vi söker 
Vi söker en sjukhusfysiker med svensk legitimation, med erfarenhet av kliniskt arbete inom extern och/eller brachy strålbehandling. Vi värderar högt din ämneskunskap samt din förmåga att samarbeta i ett team inom din yrkesgrupp och med andra professioner. 

Vi söker dig som kan arbeta systematiskt och prioritera mellan olika uppgifter. Du har intresse för och förstår betydelsen av kvalitetssäkrade arbetssätt för att uppnå hög patientsäkerhet. Eftersom vi arbetar i en verksamhet i ständig utveckling, värderar vi högt viljan och kapacitet att ta till sig nya kunskap och omsätta de i den kliniska rutin. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, flexibilitet, initiativkraft . 
 
Vi ser det som en självklarhet att du delar Karolinska Universitetssjukhus värderingar ”Ansvar  - Medmänsklighet  - Helhetssyn”.
 
Kvalifikationer
Krav: Sjukhusfysiker med svensk legitimation.  Du bör ha erfarenhet inom strålterapifysikområdet.                                                                                
           
Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Sjukhusfysiker till strålbehandlingsverksamhet, vikariat

Karolinska Universitetssjukhuset