halsojobb.se

Logga

Seniorhandläggare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-18

Ansök nu

Seniorhandläggare

Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.

Individ och familjeomsorg 
Barn och familjeenheten består av 8 socialsekreterare där funktionerna mottagning, utredning, uppföljning av insats samt familjehem och familjerätt ingår. Det finns ett nära samarbete med kommunens öppenvård, men också med utredare på försörjningsstöd och missbruk. Vi är en liten kommun och ett litet socialkontor. Vi hjälper varandra och man hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov.
Barn och familjeenhetens socialsekreterare arbetar med barn och ungdomar från 0 år upp till 21 år gällande myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen SoL, lagen om vård med särskilda bestämmelser om vård av unga LVU och lagen om unga lagöverträdare LuL. Enheten utreder även familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt handlägger familjerättsliga ärenden.

ARBETSUPPGIFTER
Som seniorhandläggare får du använda dina specialistkunskaper inom området barn och familj för att coacha och stötta dina kollegor i deras arbete. Du hjälper till i de ärenden som är lite svåra och utmanande och använder din goda kunskap och erfarenhet inom myndighetsutövning för att vara ett bra stöd. 

Tjänsten som seniorhandläggare är ny hos oss. Här får du vara med från början och utveckla och utforma tjänsten och arbetssättet. Du blir också en viktig del i att se utvecklingsmöjligheter och delta i vårt arbete med att ständigt förbättra oss, för de barn och ungdomar vi finns till för.

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.  

KVALIFIKATIONER

Du har en specialistkunskap inom området och en förmåga att inspirera andra till att vilja utveckla sin kunskap inom området. Socionomexamen och flerårig erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och ungdom är ett krav för tjänsten. Det är en fördel om du har  kunskaper kring handläggning av familjehemsärenden och familjerätt. Det ses som meriterande om du har erfarenhet av att jobba i en handledande roll.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Provanställning sex månader kommer att tillämpas.

För denna tjänst kommer det att bli aktuellt med uppvisande av utdrag ur belastningsregistret.

Vi kommer att intervjua fortlöpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett intresse av att coacha och handleda andra och som gärna är den personen andra vänder sig till.

Vi erbjuder

Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värna om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande får mer än gärna stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registerting av CV var god kontakta Webcruiter support

Jill Ekberg-Johansson

Enhetschef

0240 66 03 18

jill.ekberg-johansson@smedjebacken.se

Maria Högstedt

Vision

0240-66 00 91

Sofia Fahgén

SSR

0240-66 02 52

Dela detta jobb

Logga
Seniorhandläggare

Smedjebackens kommun