halsojobb.se

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Socialförvaltningen är en utförarverksamhet som riktar sig till personer i behov av stöd enligt beviljad insats. Verksamheterna styrs främst av LSS-lagen, SoL och HSL och har verkställighetsansvar för insatser reglerade av dessa lagar. Samtliga verksamheter genomsyras av individen i centrum för att tillgodose individens behov. Uppdraget innebär stort kundfokus och serviceanda.

Inom Socialförvaltningen får du vara med och stötta och göra vardagen bättre för de som behöver stöd. Vi ser fram emot att du vill arbeta hos oss och göra vardagen bättre för de personer vi stödjer och ger service! 

Arbetsuppgifter

Som semestervikarie kommer du arbeta inom Sociala Resursverksamheten (SRV) eller Äldreomsorgen (ÄO). Vi söker semestervikarier till våra olika inriktningar inom LSS-boenden, personlig assistans, daglig verksamhet, korttidsverksamhet, psykiatriboenden, hemtjänst, äldreboende, demensboende samt korttidsplatser för rehab. 

Behovet av semestervikarier är under v 25-32. Vi ser helst att du kan arbeta under hela sommarperioden. Behov kan även finnas före och efter denna period. 

Schemalagd arbetstid, dag, kväll, helg, natt, sovande jour.

Sociala Resursverksamheten (SRV):

Inom SRVs alla verksamheter arbetar vi med att ge ett individanpassat stöd i vardagen. Våra brukare är främst personer med funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna är bl a personlig hygien, städ, tvätt, matlagning, inköp och sociala aktiviteter.

Personlig assistans: Insatsen utförs utifrån brukarens egna hem.

LSS-boende: Insatsen utförs utifrån brukarens egna hem i servicebostad/gruppbostad.

Daglig verksamhet: Genom stöd och handledning ge brukare en givande och anpassad sysselsättning och utvecklande arbetsuppgifter.

Korttidsverksamhet: Arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och/eller multihandikapp. Fokus ligger på att se den enskildes utveckling och behov.

Psykiatriboende: Stötta brukare med psykisk funktionsnedsättning. Samsjuklighet kan förekomma.

Ensamarbete förekommer inom vissa arbetsplatser. Vid anställning krävs utdrag ur belastningsregistret. 

Äldreomsorgen (ÄO):

Inom ÄO arbetar vi utifrån den värdegrund som socialförvaltningens vision och verksamhetsidé beskriver. Inom varje enhet arbetar personalen med brukaren i fokus. Arbetsuppgifterna kan till exempel vara hjälp med dusch, intimhygien, lyft och matning. Även ledsagning, städning, inköp av mat och enklare matlagning förekommer.

Inom äldreomsorgen finns 18 geografiska enheter samt en Bemanningsenhet. 

Ansvarsområden för äldreomsorgen är:

Hemtjänst: Hjälper brukare i hemmet som har behov av stöd och hjälp för att klara av sin vardag.

Äldreboende: Ett särskilt boende för äldre som är till för brukare som har ett särskilt stort behov av service, vård och omsorg dygnet runt.

Demensboende: Äldreboende för personer som har en demenssjukdom.

Korttidsplatser: Särskilt boende för personer med behov av att, under begränsad tid, utreda vilken form av stöd/hjälp som kan vara aktuellt för personen.

Kvalifikationer

För att arbeta hos oss måste du vara minst 18 år och vi ser gärna att du har utbildning inom Vård och omsorg, Barn och Fritid, Psykiatri, Personlig assistans eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Det är viktigt att du har god datorvana, dokumentationsförmåga och kan utrycka dig väl i svenska både i tal och skrift. Det kan förekomma fysiskt ansträngande uppgifter så vi ser även att du klarar sådant arbete. 

Det är meriterande om du tidigare har jobbat inom vård och omsorg. Likaså om du har körkort samt kan cykla.

Vi söker dig som är ansvarsfull, flexibel, strukturerad och gärna tar egna initiativ. Du skall ha ett genuint intresse för att arbeta med människor och en god förmåga att samarbeta med andra. Det är viktigt att du har ett gott och respektfullt bemötande både gentemot personal och brukare.

Ansökan

Referensnummer:   SoF M1/18

Anställning

Arbetstid: Schema.
Schemalagd arbetstid, dag, kväll, helg, natt, sovande jour.

Övrigt

Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Motala med sina drygt 43 500 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad. 

Kontaktpersoner

Madeleine Törngren

Samordnare Bemanningsenheten SRV 0141-22 50 00 (växel)

Elin Munter Adolfsson

Administrativ assistent Bemanningsenheten ÄO0141-22 50 00 (växel)

Facklig företrädare

Mats -Erik Nordin

Kommunal 0141 225000 ( växel)

Semestervikarier inom vård och omsorg till Motala Kommun

Företag Motala kommun
Ort
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb