halsojobb.se

Sektionschef till Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik

Ansök nu

Sektionschef till Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik

Vill du tillsammans med oss utveckla Medicinsk Diagnostik Karolinska och Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik? Vi söker nu en sektionschef till vår siteövergripande sektion för Cancergenomik och Proteomik. Har du tidigare erfarenhet av laboratoriemedicin och vill leda och vidareutveckla vår verksamhet genom att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och kollegor? I så fall kan det vara dig vi letar efter. Välkommen att ansöka till oss på Karolinska Universitetssjukhuset!

Om oss
Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och har cirka 430 anställda vid laboratorierna i Huddinge, Solna, Södersjukhuset och Danderyds sjukhus. Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik vid Karolinska är Skandinaviens största patologilaboratorium. Vi bedriver omfattande cell- och vävnadsdiagnostik samt även forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet. Vårt arbete innefattar alla former av rutinhistologisk och cytologisk verksamhet samt specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi arbetar med diagnostik och teknik i framkant samt forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i samarbete med övriga chefer vid Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik.

Vad innebär uppdraget som sektionschef?
Som sektionschef kommer du att leda arbetet inom sektionen som för närvarande består av cirka 25 medarbetare i nära samarbete med tre underställda enhetschefer. Du kommer ha en nyckelroll i att forma denna snabbt växande sektion för framtidens precisionsmedicinska molekylär genetiska cancerdiagnostik.

Du kommer att ha fullt personalansvar för dina närmaste underställda chefer inklusive ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Vem söker vi?
För att kunna leda ett laboratorium i framkant behöver du förutom att ha god kunskap och erfarenhet av laboratoriemedicin vara prestigelös, nyfiken samt ha lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Vidare har du en förmåga att i dialog med dina kollegor skapa och hitta nya lösningar. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Som ledare ser du till helheten och du är ett föredöme, visar personlig omtanke samt kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen.

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår vision Vi ska bota och lindra i morgon det ingen kan bota och lindra idag.

Kvalifikationer
Krav: Du har relevant högskoleutbildning samt erfarenhet av laboratoriemedicinsk verksamhet. Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.
Meriterande: Erfarenhet från Klinisk Patologi och Klinisk Genetik är meriterande liksom forskningserfarenhet. Tidigare erfarenhet av att vara chef är också önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen att ansöka!

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen "Ansök". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Dela detta jobb

Sektionschef till Klinisk Patologi och Cancerdiagnostik

Karolinska Universitetssjukhuset