halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi i Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-29

Ansök nu

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi i Huddinge

Vill du tillsammans med oss utveckla Medicinsk Diagnostik Karolinska och Klinisk mikrobiologi? Vi söker nu en sektionschef till vår bakteriologiska sektion i Huddinge. Har du tidigare erfarenhet av laboratoriemedicin och vill leda och vidareutveckla vår verksamhet genom att skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och kollegor? I så fall kan det vara dig vi letar efter. Välkommen att ansöka till oss på Karolinska Universitetssjukhuset!

Om oss
Klinisk mikrobiologi är en del av Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) och har cirka 300 anställda vid laboratorierna i Huddinge och Solna. Klinisk mikrobiologi utför mikrobiologisk diagnostik och bedriver forskning och undervisning i samarbete med Karolinska Institutet. Vårt arbete innefattar både specialanalyser och storskalig analysverksamhet med högteknologisk utrustning. Vi arbetar med diagnostik och teknik i framkant samt forskning, utveckling och ett intensivt förändringsarbete. Vi erbjuder goda möjligheter till ett stimulerande och utvecklande arbete i en dynamisk och föränderlig verksamhet i samarbete med övriga chefer på Klinisk mikrobiologi.

Vad innebär uppdraget som sektionschef?
Som sektionschef kommer du att leda arbetet inom sektionen som består av cirka 70 medarbetare i nära samarbete med två underställda enhetschefer. Du blir även närmaste chef för en grupp läkare och mikrobiologer (cirka 15 personer). Du kommer att ha fullt personalansvar för denna grupp inklusive ansvar för arbetsmiljö, rekrytering, lönesättning, medarbetarsamtal, ekonomi, miljö och kvalitetsarbete. Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Vem söker vi?
För att kunna leda ett laboratorium i framkant behöver du vara nyfiken och ha lätt att samarbeta med olika personalkategorier. Vidare har du en förmåga att i dialog med dina kollegor skapa och hitta nya lösningar för hela verksamhetens utveckling. Du styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.

Som ledare ser du till helheten och är ett föredöme. Du visar personlig omtanke samt kan motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen både på kort och lång sikt. Detta kräver ett närvarande ledarskap och god kommunikationsförmåga.

Vi ser det som en självklarhet att du delar vår vision Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag och våra värderingar Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn.

Kvalifikationer
Krav:

  • Relevant högskoleutbildning.
  • Erfarenhet av klinisk laboratoriemedicin.
  • Erfarenhet av att vara chef eller ledare med personalansvar.
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift, då kommunikationen sker på dessa språk.

Meriterande:

  • Erfarenhet från mikrobiologisk laboratorieverksamhet.
  • Forskningserfarenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen att ansöka!
Hälsningar Annika Tiveljung Lindell, verksamhetschef Klinisk Mikrobiologi

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
3. Övriga bilagor
- Personligt brev (frivilligt)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktionen Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) är ett kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostiskt centrum med ledande diagnostik, intervention och behandling med uppdrag att tillgodose patienternas behov idag och i framtiden. MDK är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) som bedriver verksamhet inom laboratoriemedicin i hela länet samt Bild och Funktion som är den samlade verksamheten inom radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Sektionschef till Klinisk mikrobiologi i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset