halsojobb.se

Sektionschef till intensivvården i Solna

Ansök nu

Sektionschef till intensivvården i Solna

Vill du vara med och leda den mest avancerade intensivvården in i framtiden? Vi söker en sektionschef/läkarchef till intensivvården i Solna 

Om oss

Medicinsk enhet (ME), Intensivvård och thoraxoperation är en del av Funktion Perioperativ medicin och intensivvård (PMI) som organiserar all intensiv-, anestesi- och operationssjukvård samt högspecialiserad smärtvård för vuxna på Karolinska Universitetssjukhuset i både Huddinge och Solna. 

Enheten har omkring 600 medarbetare och är därmed en av Skandinaviens största intensivvårdsorganisationer. Intensivvård Solna är en av två sektioner i Solna och innehåller två enheter Neurointensivvård (NIVA) och Centralintensivvård (CIVA).

 • NIVA bedriver huvudsakligen högspecialiserad intensivvård för patienter med skador i hjärna och ryggmärg, såsom vård efter neurotrauma, hjärnblödningar eller allvarliga infektioner i centrala nervsystemet. Avdelningen är ensamutförare av neurointensivvård i Stockholm.

 • CIVA bedriver allmän och specialiserad intensivvård för vuxna patienter med exempelvis traumatiska skador, sepsis och mjukdelsinfektioner. Till verksamheten hör även tryckkammarbehandling (HBO) och mottagning för uppföljning av patienter efter intensivvård.

Här kan du läsa mer om intensivvården på Karolinska och hur det är att jobba hos oss Intensivvården på Karolinska 

Om tjänsten

Som sektionschef leder du sektionen tillsammans med vårdenhetschef och omvårdnadschefer mot våra mål. Du har ett samlat ansvar för universitetsjukvårdsuppdrag, ekonomi samt dina medarbetare. Som sektionschef är du närvarande i det dagliga arbetet på avdelningen, viss klinisk tjänstgöring är därför en del av uppdraget. Du är förstalinjechef över specialistläkare och delar ansvar för bemanning och schema med övriga sektionschefer inom PMI Solna. 

Du rapporterar till verksamhetschefen för medicinsk enhet Intensivvård och thoraxoperation och är en viktig del av enhetens ledning.

Vi söker dig som: 

 • är specialistläkare inom anestesi och intensivvård, gärna med genomgånget SSAI-intensivvårdsprogram och/eller European Diploma in Intensive Care Medicine

 • har erfarenhet av lednings- och utvecklingsuppdrag

 • är en handlingskraftig, engagerad och kommunikativ ledare med förmåga att se helheten och skapa delaktighet

 • har erfarenhet av att framgångsrikt leda och inspirera andra samt driva förändringar

 • är tydlig, välorganiserad och har förmåga att delegera och följa upp

 • är trygg i dig själv och finner dig i en föränderlig vardag

 • har förmåga att prioritera, fatta beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter

 • samarbetar för att nå övergripande mål. Du hjälper kollegor, tar egna initiativ utifrån gemensamma mål och är prestigelös nog att rycka in där det behövs

 • har erfarenhet av forskning och undervisning, gärna disputerad 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett viktigt, stimulerande och utvecklande chef- och ledningsuppdrag i en föränderlig verksamhet. Hos oss blir du en mycket viktig och ledande del av Sveriges största intensivvårdsorganisation och får möjlighet att driva vården framåt för de allra svårast sjuka patienterna. Många av våra patienter lider av sjukdomar där vi är ensamutövare i Region Stockholm och vi vårdar också ett växande antal patienter från andra delar av landet.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 15000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Intervjuer och urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Kvalifikationer

Krav: Specialistbevis inom anestesi och intensivvård samt minst tre års klinisk erfarenhet som specialistläkare inom det relevanta området.

Meriterande: Tidigare chefserfarenhet är meriterande men inget absolut krav. Forskning, disputation och annan akademisk utbildning är meriterande.

För biträdande överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst tre års klinisk heltidstjänstgöring.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester. 

Om du har frågor kring testerna är du välkommen att kontakta rekryteringstest.karolinska@sll.se

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Kompletta ansökningshandlingar för LUS-tjänst, se nedan


Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård
Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård är sjukhusets samlade resurs för anestesi, operation, pre- och postoperativ vård samt intensivvård för vuxna. Vi ansvarar också för tryckkammare (HBO), högspecialiserad smärtvård och de steriltekniska enheterna.

Vi är delaktiga i både den elektiva samt akuta patientverksamheten och samarbetar med andra Teman och specialiteter i en rad olika operationstekniker och robotkirurgi samt i anestesiologiska uppdrag inför behandlingar och undersökningar.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Sektionschef till intensivvården i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset