halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

School Counsellor

Ort
Utgår

2022-09-30

Ansök nu

School Counsellor

About this vacancy

Internationella Engelska skolan Gävle Junior

Söker Skolkurator 50%

Vill du vara en del i en organisation som ständigt växer och utvecklas samt även bidrar till personlig och professionell utveckling? Välkommen till oss - och välkommen med din ansökan!

Beskrivning

Som skolkurator arbetar du främst hälsofrämjande och förebyggande men även med åtgärdande insatser på grupp och individnivå med syfte att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Du kommer ha regelbunden kontakt med elever, föräldrar, skolpersonal, stödorganisationer och myndigheter. 

Du arbetar genom olika typer av samtal, både enskilt och i grupp, och handleda och ge konsultation till skolpersonal samt vara ett stöd när kris och konflikter uppstår. Du deltar i nätverksmöten samt har en aktiv roll i planen mot diskriminering och kränkande behandling.  

Du ingår i skolans elevhälsoteam där du står för den psykosociala kompetensen. IES har en central elevhälsa där kuratorn blir inkluderad och får bland annat  ta del av nätverksträffar och utbildning. 

Kvalifikationer Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet från arbete i skola och från socialtjänst för barn, unga och familj är meriterande. Du har kompetens i samtalsmetodik och erfarenhet av att använda olika typer av samtalsmodeller. Det är viktigt att att du både har förmåga att arbeta självständigt och samarbeta i team samt god förmåga i samverkan med andra samhälleliga aktörer såsom socialtjänst och BUP. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga.

About IES

Internationella Engelska Skolan (IES) is a leading independent school group ("friskola") with academic results far above average and a diverse and energetic staff. Teaching is through both Swedish and English, with English the language of the corridors. IES is one of Sweden's largest school groups at "Grundskolan" with 43 schools and around 30,000 students across the country. IES has grown steadily and maintained quality since 1993.

 

More about the company and its schools can be found at www.engelska.se

Dela detta jobb

Logga
School Counsellor

Internationella Engelska Skolan i Sverige AB