halsojobb.se

Uppsala ungdomsjour

Vill du ha en spännande tjänst med möjlighet att kunna arbeta förebyggande för unga individer och att på ett effektivt sätt bidra till att både gärningspersoner samt brottsutsatta kan få möjlighet att må bättre? Välkommen med din ansökan!

Uppsala ungdomsjours målgrupp är ungdomar (12-21 år) som befinner sig i, eller i riskzonen för missbruk, kriminalitet eller annat självdestruktivt beteende och även ungdomar som utsatts för brott. Ungdomsjourens uppdrag är att jobba med förebyggande och uppsökande insatser för ungdomar i riskmiljöer.
Inom Ungdomsjouren finns bland annat Medlingsverksamhet dit vi nu söker en erfaren och engagerad person.

Medlingsverksamheten erbjuder medling med anledning av brott, vilket innebär att en gärningsperson och brottsutsatt frivilligt träffas tillsammans med en opartisk medlare för att tala om brottshändelsen och konsekvenserna av denna samt varför de velat medla. Syftet är att minska negativa följer av brott.
Rättsfilosofin som medling bygger på är reparativ rättvisa (restorative justice), medling är en begriplig och värdig process i konfliktlösning för de inblandade parterna tillsammans med en opartisk och kompetent medlare.

Läs mer här (https://vardochomsorg.uppsala.se/personligt-stod/socialt-stod/uppsalaungdomsjour/medlingsverksamheten/)

Ditt uppdrag
I arbetsuppgifterna ingår att undersöka och skapa goda förutsättningar för medlingsprocesser enligt lagen om medling med anledning av brott (2002:445). Det är grundläggande att du som medlare för medlingsverksamheten har ett tydligt syfte och struktur i arbetet med medling; både gentemot parterna i de olika ärendena men också i uppdraget gentemot samverkansparterna.
Du kommer att hålla förberedande möten med de olika parterna i ärendena du får in, vanligtvis gärningsperson och brottsutsatt samt eventuella stödpersoner. Du behöver upprätthålla god kontakt med berörda samverkansparter; polis, socialtjänst, åklagare, frivård och skolor. Du kommer att samverka nära socialtjänstens Ungdomsbrottsgrupp samt vara en del av det team som jobbar kring målgruppen unga lagöverträdare inom Ungdomsjouren.

Som person ska du vara genuint intresserad av att arbeta med ungdomar, vilja arbeta i tvärprofessionellt team och vara intresserad av att utveckla verksamheten. Du är van att arbeta självständigt och har stor förståelse för och intresse av ungdomars sätt att söka hjälp.

I din roll som medlare kommer du även samverka med skola, polis och fritid inom samverkansmodellen SSPF utifrån vårt verktyg skolmedling. Du utnyttjar din sociala och kreativa sida i dialoger med ungdomar och andra vuxna. Syfte med arbetet är att genom formaliserad samverkan öka den tidiga upptäckten av unga i riskzon och därigenom minimera risken att dessa unga faller mellan stolarna.

Vi söker dig med starka ledaregenskaper som vill ingå i Uppsala ungdomsjours förebyggande ungdomsarbete. Ditt arbete bidrar till att förhindra att unga återfaller i brott. Arbetet innebär även att du jobbar vid riskhelger så som tex Valborg, skolavslutning & Kulturnatten samt andra större ungdomsevenemang.


Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen eller liknande utbildning. Du har erfarenhet av Signs of safety. Systemteori är meriterande liksom erfarenhet som nätverksmötesledare. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet efter avslutat utbildning, varav 2 år inom socialt arbete med ungdomar. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av medling. Att du har goda kunskaper i svenska tal och skrift är en förutsättning. Övrig språkkompetens är meriterande. B-körkort är önskvärt men inte ett krav.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och du har en god ledarskapsförmåga. Du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer och du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Hilde Wiberg, enhetschef Uppsala ungdomsjour, 018-727 59 09 (#)

Facklig företrädare: Vision Lena Florén 018-727 24 30
Akademikerförbundet SSR Maria Persson 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Samordnare Medlingsverksamheten

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb