halsojobb.se

-->

Sakkunnig/ Qualified Person (QP) till Radiofarmaciverksamheten, Bild & Funktion, Solna

Ort
Utgår

2020-05-15

Ansök nu

Sakkunnig/ Qualified Person (QP) till Radiofarmaciverksamheten, Bild & Funktion, Solna

Har du en farmaceutisk (apotekare eller receptarie) eller motsvarande naturvetenskaplig utbildning och vill arbeta på ett av Europas största och modernaste radiofarmacilaboratorier? Delar du vår vision om att alltid sätta patienten först och vill du vara en del av framtidens sjukvård? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder 
Vi söker en engagerad och erfaren sakkunnig/ qualified person (QP) som vill bli en del av vår Radiofarmaciverksamhet i Solna. Vi har en omfattande produktion av radioaktivt märkta läkemedel för användning inom klinisk patientdiagnostik (PET och SPECT) och ett flertal forskningsområden.
 
På Nya Karolinska Solna (NKS) finns ett av Europas största och modernaste radiofarmacilaboratorier som ska tillgodose sjukvårdens framtida behov av radiofarmaka. Hos oss får du ett utvecklande och spännande arbete i en verksamhet som befinner sig i en expansionsfas. Vår målsättning är att ständigt utvecklas för att kunna möta framtidens krav inom en nuklearmedicinsk vård och forskning i absolut framkant.
 
Hos oss arbetar cirka 25 medarbetare med tillverkning, beredning, kvalitetskontroll och kvalitetssäkring (QA) av radiofarmaka. Det är en stor blandning av kompetenser såsom farmaceuter, kemister och ingenjörer. De radiofarmaka vi producerar är allt från etablerade produkter med marknadsföringstillstånd till nya produkter för klinisk prövning. Som QP för Radiofarmaciverksamheten blir du en del av en växande organisation med stimulerande och varierande arbetsuppgifter. Du kommer att spela en viktig roll i framtidens radiofarmaci på Karolinska Universitetssjukhuset! 
 
Om tjänsten
Som QP på Radiofarmaciverksamheten är du ansvarig för kvaliteten på samtliga tillverkade produkter och för anläggningens tillverkningstillstånd. I din roll är du också verksamhetens kontaktperson gentemot Läkemedelsverket. Du kommer tillsammans med personal inom produktion, kvalitetskontroll och kvalitetssäkring att arbeta för att alla aktiviteter sker i enlighet med GMP och säkerställa att kvalitetssystemet efterlevs. En stor del av tjänsten består av att tillsammans med radiokemister och- farmaceuter medverka i produktutveckling och validering av nya processer. Vidare ingår arbetsuppgifter såsom att granska tillverkningsdokumentation och frisläppa produkter, skriva och granska SOPar och annan kvalitetsrelaterad dokumentation, leverantörsaudits, avvikelsehantering och CAPA samt företräda verksamheten vid inspektioner från myndigheter och uppdragsgivare. En stor del av arbetsuppgifterna görs i samarbete med våra QA medarbetare. 
 
Du är en kommunikativ person med stort engagemang som trivs med att arbeta i nära samarbete med andra. Du ska ha starkt fokus på att leverera högkvalitativt arbete, vara uppmärksam på detaljer samt ha utpräglad beslutsfattningsförmåga. Du förväntas självständigt kunna planera och prioritera ditt dagliga arbete och kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Eftersom tjänsten omfattar samarbete med många olika roller och professioner, inom och utanför verksamheten, ställs höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du har god datorvana och är väl bekant med de olika Office-programmen.  
 
Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.
 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en farmaceutisk (apotekare eller receptarie) eller motsvarande naturvetenskaplig utbildning. Du måste uppfylla kraven för sakkunnig i LVFS 2004:7. Tidigare erfarenhet av arbete inom GMP reglerad verksamhet och tillverkning av sterila läkemedel är ett krav, gärna i en mindre verksamhet där det ställs krav på både bred och djup kännedom om GMP och process. Du ska ha goda kunskaper i myndighetskrav för läkemedelstillverkning. Då vi har dagliga kontakter med internationella forskare och externa samarbetspartners, måste du ha utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift på både engelska och svenska. 


Erfarenhet av arbete inom följande områden är också meriterande:

  • Beredning och/eller tillverkning av radiofarmaka 
  • Validering av nya produkter och processer inom läkemedelstillverkning
  • Inspektionsverksamhet
  • Projektstyrt arbete
  • Regulatory affairs 
  • Kravställning och kvalificering av datoriserade system 
  • Frisläppning av färdiga produkter 
  • Kliniska prövningar

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.
Intervjuer kan göras på distans.
 
Anställningsform:
Tillsvidareanställning på 100%.

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Sakkunnig/ Qualified Person (QP) till Radiofarmaciverksamheten, Bild & Funktion, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset