halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Vårdcentralen Wisby Norr har c:a 12 000 listade patienter och här arbetar omkring 30 medarbetare som gemensamt arbetar för att få en alltmer personcentrerad och lättillgänglig vård. Till våra patienter erbjuder vi bland annat sedvanligt läkar - och distriktssköterskemottagning, diabetes- och astma-/KOL-mottagning, inkontinensvård, demens och hjärtsviktsmottagning, levnadsvanemottagning, samtalsterapi, psykolog och sjukgymnast direkt.

Vi arbetar aktivt för kortare väg till rätt kompetens samt för att utveckla våra behandlingsinsatser mot psykosocial ohälsa, för goda levnadsvanor samt för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

Arbetsuppgifter

Visby Norr är en utbildningsvårdcentral där arbetet sker i team kring patienterna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som rehabkoordinator för patienter som är listade på Visby Norr och Slites vårdcentraler. Vilket innebär att det är ca en dag i Slite och resterande arbetstid i Visby. Som rehabkoordinator ska du underlätta sjukskrivningsprocessen och återgång i arbete. Ditt uppdrag är att stötta patient och verksamhet i koordinering kring vård och behandling för sjukskrivna och patienter som riskerar sjukskrivning. Du är även stöd till arbetsgivare och andra externa aktörer så som Försäkringskassa, Arbetsförmedling och Socialtjänst. Ett av rehabkoordinatorns huvuduppdrag är att ta tidig kontakt med arbetsgivare/arbetsförmedling.

Kvalifikationskrav

Du kommer att ha daglig kontakt med patienter och med andra vårdgivare vilket kräver att du är serviceinriktad och ger ett gott bemötande.

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård där en god kunskap inom primärvårdens organisation är essentiell. Kunskap om sjukskrivningsprocessen är meriterande. Du kommer vid behov få grundläggande utbildning i försäkringsmedicin. Viktiga egenskaper i denna roll är att du har en god samarbetsförmåga och har förmågan att arbeta självständigt i ett stundtals högt arbetstempo där det blir nödvändigt att du kan hantera många saker samtidigt. Det är också viktigt att du kan kommunicera tydligt och har förmågan att lösa problem och konflikter som kan uppstå. Vi värderar slutligen även din goda organisations- och administrativa förmåga som visar sig genom att du arbetar strukturerat och är tillgänglig. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi förväntar oss också att du har god samarbetsförmåga och är intresserad av att ta ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö och delta i utvecklingsarbeten för att ständigt förbättra vår verksamhet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Therese Pettersson
Enhetschef
0498-268754
Annelie Johansson
Facklig representant, Distriktssköterska
Annelie.Johansson04@gotland.se
Logga

Rehabkoordinator

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-23

Ansök nu

Dela detta jobb