halsojobb.se

Psykolog till utbildningsförvaltningen

Företag Växjö kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Psykolog till utbildningsförvaltningen

Om tjänsten
Ditt uppdrag är framför allt att tillsammans med rektor och övrig elevhälsopersonal på skolan kartlägga, utveckla och genomföra ett hälsofrämjande och förebyggande arbete. Du kommer att ha ett riktat ansvar mot våra kommunala gymnasieskolor och ingå i vårt psykologteam på utbildningsförvaltningen. Dina arbetsuppgifter syftar till att stödja våra enheter och dess medarbetar i arbetet att ge eleverna bästa förutsättningar för lärande och välmående. Det kan handla om: 
•    Handledning och konsultation till medarbetare/arbetslag.
•    Kompetensutveckling för medarbetare
•    Utveckling av skolans organisation
•    Medverkan i skolornas lokala elevhälsoteam
•    Samverkan med andra intressenter såsom t.ex. BUP, socialtjänst och habilitering
•    Bedömning av enskilda elevers förutsättningar och behov och stöd till enheter för anpassning av lärmiljö och hjälpmedel
•    Utredning på individnivå förekommer men utgör en mindre del av arbetet. Utredning inom ramen för skolpsykologens uppdrag såsom utredning inför frågeställning om skolform

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog, gärna med specialisering exempelvis inom pedagogisk psykologi. Du har goda kunskaper inom pedagogisk psykologi och utvecklingspsykologi.

Det är en fördel om du har arbetat med barn och ungdomar och har ett särskilt intresse av att arbeta med frågor som rör barn och ungdomar i pedagogisk miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra psykologutredningar och/ eller erfarenhet av kliniskt arbete riktat till ungdomar/unga vuxna. Likaså om du har goda kunskaper om organisations- och neuropsykologi. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om tillgängliga lärmiljöer och inkluderande arbetssätt.

Du är dessutom bra på att samarbeta och att skapa öppna och förtroendefulla relationer med alla - oavsett bakgrund och förutsättningar. Du är flexibel, trygg i dig själv, initiativrik och kan självständigt planera och prioritera ditt arbete. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och har en god samarbetsförmåga. Du kan även hantera digitala verktyg såsom Teams och Officepaketet. Erfarenhet av journalföring i Cambio Cosmic är meriterande.

Körkort och tillgång till bil är önskvärt. 

Vill du också arbeta i en framgångsrik förvaltning där ditt uppdrag är av stor betydelse för vår fortsatta utveckling? Varmt välkommen med din ansökan!

Välkommen till utbildningsförvaltningen!

Hos oss har du möjlighet att göra skillnad för våra barn och elever. Vi ansvarar för cirka 18 000 barn och elever och jobbar varje dag för att de ska utvecklas och nå en ökad måluppfyllelse. Vi vill att barn kommer in i vår verksamhet som nyfikna kreativa ettåringar och lämnar oss som engagerade, kunniga och självständiga 19-20-åringar. Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Enheten för centrala barn- och elevhälsan ingår i utbildningsförvaltningens resurscentrum och får ny organisation från och med 2022. Enheten kommer att organisera flera av elevhälsans professioner och ledas av biträdande enhetschefer och enhetschef. Organisationen kommer att fastställas under höstterminen 2021. Du kommer organisatoriskt att tillhöra centrala barn- och elevhälsan och rapportera till enhetschef för barn- och elevhälsan. Samverkan och samarbete med övriga psykologer inom utbildningsförvaltningen genomförs kontinuerligt via yrkesnätverk, gemensam handledning, kollegial handledning och stöd finns från psykolog med psykologiskt ledningsansvar. 

Som medarbetare hos oss är du viktig! Oavsett vilken roll du har i vår förvaltning kommer du, tillsammans med oss, arbeta för att bidra till en positiv utveckling för våra barn och elever.

Dela detta jobb

Psykolog till utbildningsförvaltningen

Växjö kommun