halsojobb.se

Psykolog till Södra området

Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-31

Ansök nu

Psykolog till Södra området

Sista ansökningsdatum: 2020-10-31
Referensnummer: 5565

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Sabina Colic, Rektor, 013-207899, sabina.colic@linkoping.se

Maria Milanovic, Skolpsykolog, 013-20 87 43,, maria.milovanovic-hagberg@linkoping.se

Rosita Storm, Facklig företrädare Svenska Psykologförbundet, 013263132, rosita.storm@linkoping.se

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och utveckla vårt viktiga elevhälsoarbete och bidra till att skapa en rolig, trygg och lärorik miljö för våra barn och elever? Vill du vara en del i arbetet att tillsammans med kollegor erbjuda det bästa stödet till våra elever, rektorer, personal och vårdnadshavare i Södra skolområdet. Vill du vara med och bidra till elevernas välbefinnande och bättre måluppfyllelse? Då ska du söka den här tjänsten!

Som psykolog i Södra området ingår du i psykolognätverk där psykologerna arbetar nära varandra och är varandras stöd i de olika processerna som pågår på skolorna och i området. Du kommer även att delta i kommunens nätverk för skolpsykologer.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete är du en viktig del av skolans elevhälsoteam och deltar aktivt i det främjande, förebyggande, utredande och åtgärdande arbetet på våra skolor för att undanröja hinder för lärande och utveckling hos våra elever. Du arbetar nära elevhälsans professioner på skolan, kurator, logoped, skolsköterska och rektors specialpedagogiska stöd, SENCO. Psykologen bistår rektor med psykologisk sakkunskap och medverkar i skolornas förändringsarbete på individ, grupp- och organisationsnivå.

Psykologen är underställd rektor och arbetar på uppdrag av denne. Du är legitimerad och arbetar inom elevhälsoarbetet i enlighet med skolans föreskrifter.

Psykologen arbetar även under eget yrkesansvar i enlighet med hälso- och sjukvårdslagstiftningen och har journalföringsplikt.

Dina arbetsuppgifter är riktade gentemot elever, personal samt föräldrar, exempelvis:

  • Handledning gentemot personalen i skolan
  • Stödjande samtal med elever och vårdnadshavare vid behov
  • Psykologutredning
  • Psykologbedömning kring stödinsatser i skolan
  • Samverkan med externa parter

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som har erfaranhet av arbete med barn och ungdomar.

Vi förväntar oss att du har lätt för att samarbeta med andra yrkesgrupper och kan tydliggöra och sprida dina psykologiska kunskaper. Du har förmåga att arbeta självständigt samt förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet är styrkor och berikar arbetet i våra verksamheter. Du underhåller kontinuerligt dina specialistkunskaper och är en resurs för andra.

Information om tjänsten

Tillträde: Snarast

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5565

Dela detta jobb

Psykolog till Södra området

Linköpings kommun