halsojobb.se

Placeringsenheten

Psykolog till socialtjänstens skolteam sökes!

Skolteamsverksamheten är en del av placeringsenheten inom socialförvaltningen. Inom placeringsenheten arbetar barnhandläggare, specialisthandläggare, familjehemssekreterare och skolteamet som består av leg. psykolog, specialpedagog och pedagog. Administrativt stöd finns och en enhetschef ansvarar för verksamheten.

Ditt uppdrag
Skolteamet är en riktad satsning med syfte att stärka skolresultaten för familjehemsplacerade barn som är placerade utanför Uppsala kommun. Utifrån forskning har det visat sig att goda skolresultat har en skyddande effekt. Målgruppen är familjehemsplacerade barn från förskoleklass till och med årskurs 9.

Som psykolog i Skolteamet arbetar du i flexibla team tillsammans med specialpedagog/pedagog, barnhandläggare och familjehemssekreterare. Psykologen medverkar vid skoluppföljningarna och ger konsultationsstöd till handläggare vilket kan följas av remiss till andra professioner.
Psykologen är också den som hjälper barnet och dess omgivning; familjehem och vårdnadshavare med förklaring och förståelse för ev diagnoser och beteende hos barnet för att underlätta skolgången. Vid behov t ex inför omplacering kan psykologen bli ombedd att göra en psykologutredning för bästa matchning.

Teamet samarbetar med grundskolor i olika kommuner, familjehem, vårdnadshavare, barn/ungdomar, i vissa fall externa konsulentfirmor samt andra professionella kompetenser. Arbetsuppgifterna innefattar till största delen nätverksarbete med de vuxna kring barnen. Arbetet innebär många resor till barnens placeringskommuner.


Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med kunskap om pedagogisk psykologi, utvecklingspsykologi och kunskap i bedömningsinstrument för skolbarn. Meriterande är erfarenhet av arbete i skola och socialtjänst dvs kunskap om placerade barns situation samt erfarenhet av att arbeta med barn i behov av särskilt stöd.

Förhållningssättet är salutogent dvs fokus ligger på att hitta styrkor och resurser, inte avvikelser eller kliniska diagnoser, samt att betona individens möjligheter till utveckling i såväl beteende som samspel. Viktigt är att kunna förmedla denna kunskap som gagnar det enskilda barnets utveckling.
Du bör vara flexibel och ha en mycket god samarbetsförmåga samtidigt som du ska kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som förmåga att skapa positiva möten med både barn och vuxna.
Körkort erfordras då arbetet medför resor till skolor och familjehem.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01

Facklig företrädare:
Psykologförbundet 018-727 64 93

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Psykolog till socialtjänstens skolteam

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-06-04

Ansök nu

Dela detta jobb