halsojobb.se

Centrala elevhälsan

Vill du vara med och utveckla det hälsofrämjande och förebyggande arbetet i elevhälsan? Vill du genom din kompetens vara med och bidra till en likvärdig skola i kommunen?
Vi ser fram emot din ansökan!

Centrala elevhälsan är en enhet med flera olika professioner som till exempel skolsköterska, skolläkare, psykologer, logopeder, specialpedagoger, syn-och hörselpedagoger och socionomer. Enheten har ett ansvar enligt Hälso- och sjukvårdslagen att se till patientsäkerheten i våra skolor och ska även komplettera skolans egen elevhälsa och kunna ge stöd och handledning i specifika ärenden. Arbetsplasten är belägen på Fyrisborgsgatan.

Här kan du läsa mer om centrala elevhälsan (https://konsultativtstod.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som psykolog i den centrala elevhälsan tillför du ett psykologiskt perspektiv i vårt förebyggande och hälsofrämjande arbete på central nivå. Du förväntas ge konsultation, handledning och fortbildning till skolornas personal och elevhälsoteam tillsammans med andra professioner i elevhälsan eller på egen hand. Du bidrar med och förmedlar kunskap om lärande, utveckling, riskfaktorer för elevers hälsa, psykiska besvär och olika funktionsvariationer till personal. Uppföljande utredningar av målgruppstillhörigheten till grundsärskolan ingår i ditt uppdrag.
Psykologerna inom utbildningsförvaltningen har ett nätverk där du ingår. Du kommer även att få en mentor.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd samt av handledning. Har du erfarenhet av arbete i skola ses det som meriterande. Arbetet kräver att du är bekväm med att tala inför större grupper.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Birgit Mikaelsson, enhetschef, 018-727 22 87
Christina Stenhammar, grundskolechef, 018-727 20 15

Facklig företrädare:
Psykologförbundet, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Psykolog till centrala elevhälsan

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-14

Ansök nu

Dela detta jobb