halsojobb.se

Gottsundaskolan och Tiundaskolan

Som ny psykolog i grundskolan får du introduktion på arbetsplatsen samt en yrkesspecifik introduktion av centrala elevhälsan. Du ingår i ett nätverk med andra skolpsykologer och får en mentor som ett kollegialt bollplank. Du får även utbildning i vårt datajournalsystem.

Gottsundaskolan har ca 490 elever från åk 6 till 9. Varje årskurs bildar en arbetsenhet med ett lärarlag som har ett speciellt ansvar för eleverna och verksamheten i årskursen.
I augusti 2018 flyttade ca. 800 elever och 80 medarbetare in i nybyggda Tiundaskolan, med spännande lokaler.

Tjänsten är heltid på Gottsundaskolan men med placering 50 % under vårterminen på Tiundaskolan.

Läs mer om Gottsundaskolan här (https://gottsundaskolan.uppsala.se/) och Tiundaskolan här (https://tiundaskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Skolpsykologen är en del av den samlade elevhälsan. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande. Det övergripande målet för skolpsykologens uppdrag är att bidra till att skapa en god lärandemiljö för elevernas kunskaps- och sociala utveckling, vilket exempelvis innefattar arbete med förhållningssätt, skolmiljö och värdegrund.
Skolpsykologens uppdrag är också att hjälpa skolan som organisation att se både problem och möjligheter ur elevens perspektiv. I ett individperspektiv arbetar skolpsykologen för att undanröja hinder för varje elevs lärande och utveckling genom till exempel utvecklingsbedömning/utredning och ibland remittering till andra vårdgivare.


Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har arbetat tidigare som skolpsykolog. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du är en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Elisabeth Viksten Eriksson, rektor Gottsundaskolan 018-727 61 27 (#)
Monika Wahlstedt, rektor Tiundaskolan 018-727 84 13
Christina Stenhammar verksamhetschef Centrala elevhälsan 018-727 20 15

Facklig företrädare: Psykologförbundet Marie-Louise Airikka Pilichi 018-727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Psykolog

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Dela detta jobb