halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Vårdcentralen Wisby Söder har drygt 13 000 listade patienter och här tjänstgör omkring 35 medarbetare med stark teamkänsla. På vårdcentralen drivs olika förbättringsarbeten initierade av medarbetarna i ett led att skapa effektivare rutiner, mer personcentrerad och lättillgänglig vård samt god arbetsmiljö.

Till våra patienter erbjuder vi bland annat sedvanliga läkar - och distriktssköterskemottagningar både genom bokningsbara tider och dropintider. Vi har diabetes- och astma-/KOL-mottagning, inkontinensvård, demens-, hjärtsvikts och levnadsvanemottagning samt samtalsterapi och sjukgymnast direkt. 
Vi arbetar aktivt för att utveckla våra behandlingsinsatser mot psykisk ohälsa, för goda levnadsvanor samt för att förebygga långtidssjukskrivningar och främja snabb återgång till arbetet.

Primärvården i egenregi står för c:a 74% av alla listade patienter på Gotland och ansvarar i samverkan med Barnavårdsenheten även för all BVC. Primärvården på Gotland befinner sig som riket i övrigt i en utvecklingsfas med "god och nära vård" i nära samverkan med slutenvård och hemsjukvård. Sjukvårdsorganisationen är överblickbar och vi har ett nära samarbete inom organisationen och med andra aktörer i samhället. Medarbetarna har en bred kompetens och beslutsvägarna är korta.

Gotland är en bra och trygg plats att bo på. Här finns goda möjligheter att kombinera arbetslivet med familj och fritid.

Arbetsuppgifter

Som psykolog inom primärvården är uppdraget att bedöma och behandla patienter med lindrig till måttlig psykisk ohälsa. I arbetet hos oss kommer du få arbeta med bedömning och korttidsbehandling av patienter med krisreaktion, ångest, lätta och medelsvåra depressioner samt stressrelaterade sjukdomar. Uppgiften som psykolog är att utveckla vården utifrån din speciella kompetens.

Vi arbetar både med individuella kontakter och med grupper. Vi har för närvarande skola för sömn, stress, ångesthantering samt mindfullnessgrupper. Vi försöker ständigt primärvårdsanpassa vårt behandlingsutbud där vi idag ger invånarna möjlighet till KBT på nätet samt bokade tider till samtalsbehandlare utan remisser och långa väntetider.

En viktig del i ditt arbete är även att samverkan med andra personalkategorier samt externa aktörer. På vårdcentralen finns ett psykosocialt team som träffas varje vecka för ärendedragningar där du kommer att ingå. Teamet består av psykolog, psykoterapeut, KPT-terapeuter, kurator, rehabkoordinator, läkare, fysioterapeut och arbetsterapeut. 
Våra samtalsbehandlare har schemalagda tider för handledning och nätverksträffar.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker är legitimerad psykolog med KBT inriktning.
Du skall känna dig trygg med att arbeta självständigt men även trivas med att arbeta i tvärprofessionella team. Du har intresse och erfarenhet av att göra bedömningar och genomföra behandlingsinsatser. Har du bred erfarenhet av både psykiatrisk vård och primärvård är det meriterande.

Vi värdesätter god samarbetsförmåga och ett stort engagemang samt förväntar oss ett gott bemötande mot såväl kollegor som patienter. Vi söker dig som gillar utmaningar och klarar av att tänka nytt och lösningsorienterat när situationen så kräver. Vi ser gärna att du är utvecklingsorienterad och villig att aktivt vara med på vår ständiga resa att tillsammans skapa framtidens primärvård. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Lisbeth Axell
Teamledare primärvårdens samtalsbehandlare
0498-268597
Nicme Ilia
Enhetschef Wisby söder
0498-203680, 073-765 87 82
Logga

Psykolog

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Dela detta jobb