halsojobb.se

Projektledare inom hälsa, vård och omsorg till SIS

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Projektledare inom hälsa, vård och omsorg till SIS

Vi behöver förstärka sektionen för hälsa, vård och omsorg med en projektledare som kan bidra till att nå vårt mål att bli världens bästa standardiseringsorganisation. Har du erfarenhet av att driva processer och leda grupper framåt? Kan du skapa relationer och förtroende? Nu finns möjligheten att leda svenska och internationella grupper som projektledare i sektionen!

SIS arbetar med att utveckla standarder på nationell, europeisk (CEN) och internationell nivå (ISO). Standardiseringsavdelningen består av ca 100 personer. Som medarbetare i sektionen för hälsa, vård och omsorg hamnar du i en engagerad grupp på 12 personer som vidareutvecklar verksamheten och varandra.

Uppdraget
Som projektledare ansvarar du för att initiera, driva och utveckla standardiseringsarbete tillsammans med experter från offentlig sektor, företag, myndigheter, branschorganisationer och intresseföreningar. I arbetet ingår att skapa intresse för standardisering och att starta nya arbeten som svenska aktörer ser behov av.

Du leder arbetet framåt genom att strukturera och facilitera, skapa kreativa diskussioner, driva konsensus och samordna svenska synpunkter. Du samarbetar med både kollegor och experter såväl nationellt som internationellt och bidrar till att företräda Sverige och svenska intressen på internationella möten. Du vill vara med och vidareutveckla och förbättra, oavsett om det handlar om utåtriktad verksamhet eller interna arbetssätt och processer. Du kommer också att bidra med specifik kunskap kring standardiseringsprocessen, som vi utbildar dig i när du har börjat hos oss.

Resor utomlands och i Sverige förekommer under normala förhållanden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen och erfarenhet inom exempelvis hälso- och sjukvård, medicinteknik eller life science och gärna erfarenhet av projektledning/processledning eller annan typ av ledarskap. Sektionen ansvarar för standardisering inom områden så som hälsoinformatik och digitalisering, medicinteknik och life science varvid du har erfarenhet inom dessa eller relaterade områden. Har du erfarenhet inom hälsodata och datahantering så är det meriterande.

Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från internationellt arbete eller arbete med standardisering. Har du erfarenhet av att starta upp nya projekt så är det också meriterande. Arbetet sker både på nationell och internationell nivå varvid du behöver ha god förmåga att kommunicera både på engelska och svenska. Kunskap i Office-paketet är ett krav.

Rollen kräver att du är en god relationsbyggare och att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Du trivs med att organisera och leda möten, arbeta i team och har förmågan att skapa fungerande nätverk och gemensamma arbetssätt. Du är trygg i dig själv, lyhörd och strukturerad. För att lyckas behöver du trivas med externa kontakter och kunna ta initiativ samtidigt som du kan jobba mål- och teamorienterat och även i administrativa processer och system. Du behöver också ha förmågan att tänka i nya banor, vara orädd och kunna stå för tagna beslut. Ett prestigelöst förhållningssätt är viktigt inom sektionen och i förhållande till våra kunder.

Ytterligare information
Har du frågor är du välkommen att kontakta sektionschef Hälsa, vård och omsorg - Sarah Sim, 08-555 520 64.

Är du intresserad, ansök då senast 2021-08-08. Intervjuer kommer att ske efter sista ansökningsdag.

Provanställning tillämpas.

Dela detta jobb

Projektledare inom hälsa, vård och omsorg till SIS

Svenska institutet för standarder