halsojobb.se

Personlig assistent med teckenspråkskompetens

Företag Luleå kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-26

Ansök nu

Personlig assistent med teckenspråkskompetens

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Personlig assistans är en insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Syftet med lagen är att främja människors rätt till jämlikhet och delaktighet i samhällslivet. Som personlig assistent arbetar du med en person i dennes hem och utanför hemmet. Du är på ett positivt sätt ett stöd för brukarna i deras dagliga livsföring och bidrar till att skapa möjligheter för dem att leva ett aktivt liv utifrån egna förutsättningar och behov. En personlig assistent kan kompensera många olika funktionsnedsättningar som t.ex. rörelsehinder, syn-, hörsel- och förståndshandikapp. Som personlig assistent ger du kvalificerad hjälp exempelvis vid personlig omvårdnad, pedagogisk vägledning, allmänna hushållsgöromål, ärenden och inköp samt vid olika aktiviteter.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som gillar utmaningar och som har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har utbildning med inriktning funktionsnedsättning, exempelvis vård och omsorgsprogrammet, pedagogisk utbildning eller motsvarande. Det är ett krav att du kan flytande teckenspråk. Det är meriterande om du även kan taktilt teckenspråk. Som person är du ansvarstagande och flexibel, du ska även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har tålamod, är driven, orädd, har ett positivt synsätt och ser möjligheter före hinder. Du har god empatisk förmåga, har lätt för att förutse brukarnas behov och även förändringar i behoven. Dokumentation är en viktig arbetsuppgift, vilket kräver att du uttrycker dig väl i tal och skrift samt innehar god datavana. Pälsdjur förekommer hos vissa av våra brukare.

B-körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Personlig assistent med teckenspråkskompetens

Luleå kommun