halsojobb.se

logga

Personlig assistent

Företag Avesta kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-27

Ansök nu

Personlig assistent

Om arbetsplatsen

Det är något speciellt med Avesta!
Här finns inte bara dalahästar och brusande forsar. Här finns också pannben och mod, handlingskraft och framtidstro. Vi växer och utvecklas och får ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd. Vi tror att det är möjligt för vi vågar tänka nytt och annorlunda. Tillsammans bygger vi Avestas framtid – vill du vara med?

Socialtjänsten i Avesta arbetar på olika sätt för att utveckla utrednings- och uppföljningsarbetet kring barn, familjer, ungdomar och vuxna. Vi söker nya metoder och utvecklar intern och extern samverkan för att på bästa sätt göra bra bedömningar och hitta verksamma lösningar på de behov vi möter.

Vi söker nu en personlig assistent till en vuxen man som bor strax utanför Avesta centralort. Arbetsgruppen består av 9 personliga assistenter, en stabil arbetsgrupp med lång erfarenhet av att arbeta med autism.

Nu har du chansen till ett utvecklande arbete, välkommen med din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Att vara personlig assistent är ett ansvarsfullt arbete som ger personlig utveckling och mycket glädje tillbaka. Ditt arbete sker utifrån genomförandeplanen som är upprättad för att tillgodose brukarens behov och beslut. Arbetet omfattar stöd och hjälp vid personlig omvårdnad och delegerad sjukvård. Vardagliga sysslor som städning, tvätt, inköp och matlagning är också en del av ditt arbete.

Kommunikation sker genom alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och vi jobbar enligt teach-metoden.

Personen har behov av tydlighet och struktur i sin vardag, förberedelser och framförhållning är en viktig del av arbetet och varje arbetsdag genomsyras av ett lågaffektivt och strukturerat arbetssätt.

Kvalifikationer

För att trivas som personlig assistent har du ett genuint intresse av att finnas till för personer med särskilda behov. Du har kunskap om autism samt har ett intresse i att utveckla alternativ kommunikation och tydliggörande pedagogik.

Vi söker dig som är ansvarstagande och som har ett tydligt sätt att kommunicera. Du har en förmåga att behålla ditt lugn i pressade situationer och uppvisar en personlig mognad. Du har god samarbetsförmåga och kan relatera till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och du anpassar sättet du förmedlar ditt budskap till personen som du jobbar med. I den här rollen är det också viktigt att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har ett förhållningssätt som värnar om individens integritet.

Du har en godkänd gymnasial utbildning så som undersköterskeutbildning med inriktning funktionsnedsättning, barn- och fritidsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Har du erfarenhet av neuropsykologiska funktionsnedsättningar är detta meriterande.

Arbete med eller erfarenhet av personer med särskilda behov och kunskap om autism är ett krav.

Grundläggande datakunskaper för att kunna dokumentera och föra mailkonversationer är ett krav. Då en stor del av dina arbetsuppgifter handlar om att kommunicera med olika parter samt att arbeta med dokumentation krävs goda kunskaper i det svenska språket, i såväl tal som skrift.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överneskommelse.

Referensnummer: C43823/2020

Dela detta jobb

logga
Personlig assistent

Avesta kommun