halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Överläkare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Ort
Utgår

2022-09-25

Ansök nu

Överläkare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Arbetsplatsbeskrivning

Tänkt dig att ha ett arbete där du känner att du kan göra skillnad och samtidigt kan få ihop livet i övrigt. Med kollegor som hjälps åt och driver arbetsplatsen framåt tillsammans, korta beslutsvägar och möjlighet att både påverka ditt arbete och utvecklas professionellt. Är det här något du längtar efter?
- Då tror vi att du skulle trivas som läkare på Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall!

Vi söker nu en överläkare till Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall. Anställningen avser en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) är i dag en av landets största kliniker för vård av patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). Kliniken har idag 101 vårdplatser, uppdelade på 8 avdelningar, och ca 30 öppenvårdspatienter.

Kliniken är i en utvecklingsfas där vi planerar att göra en ny och ombyggnation av våra lokaler i Nacksta som vid beslut kommer innebära en utökning av verksamheten med ytterligare avdelningar och ett 30-tal vårdplatser inom några år.

Kliniken ligger i Sundsvall, en dynamisk stad med varierat kulturutbud. I omgivningarna finner du fantastisk natur med ett rikt friluftsliv. Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Arbetsuppgifter

Som överläkare vid Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) arbetar du i ett multiprofessionellt team på vårdavdelning. Ditt arbete innebär att du är ansvarig för en vårdavdelning med ca 15 patienter som vårdas enligt LRV eller ibland LPT och ca fem patienter som vårdas i öppen rättspsykiatrisk vård. Ditt arbete är förlagt till kliniken i viss utsträckning men möjligheter finns till arbete på distans, vilket ger goda möjligheter till flexibilitet i vardagen. Vill du övernatta går det att ordna, vilket gör att du kan bo på annan ort och ändå få möjligheten att arbeta som läkare hos oss.

RPK erbjuder en god arbetsmiljö med ett varierande arbete och möjligheter till personlig- och professionell utveckling inom området. Hos oss får du goda möjligheter till att forska och till att ta del i rättspsykiatrisk utredningsverksamhet i form av §7-undersökningar. Om du är specialist i psykiatri finns möjlighet att göra ST i rättspsykiatri via kliniken.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i psykiatri och/eller rättspsykiatri med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För överläkare krävs flerårig klinisk tjänstgöring (minst 2 år) med bred kunskap i sin specialitet och/eller relevant subspecialitet samt undervisnings- och handledarvana. Forskningsmeriter och erfarenhet från att arbeta inom tvångsvård ses som meriterande, i synnerhet om man arbetat inom rättspsykiatri.

Vi sätter stor vikt vid att du har en god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Du uppskattar att ingå i en grupp av engagerade kollegor där du får tillfälle att dela med dig och ta del av andras erfarenheter och kunskap. Du har en förmåga att se saker i olika perspektiv och vill vara med och utveckla vården. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kontroll av samtliga relevanta specialistbevis via Socialstyrelsen (HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit. Vi tillämpar kontroll mot belastnings och misstankeregister hos Polisen.

Välkommen med din ansökan!


Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Tillsvidare

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2022-09-25

 

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Magnus Kristiansson

Förvaltningschef

Telefon: +4660183983

E-post: magnus.kristiansson@rvn.se

 

Mark Collins

Sveriges Läkarförbund

E-post: Mark.collins@rvn.se

 

Tore Sidung

Enhetschef

Telefon: +4660183907

E-post: tore.sidung@rvn.se

 

Bengt Å Eriksson

Kanslichef

Telefon: +4660183908

E-post: bengt.eriksson@lvn.se

Dela detta jobb

Överläkare till Rättspsykiatriska regionkliniken, Sundsvall

Region Västernorrland