halsojobb.se

Överläkare till Medicinsk Enhet Barnakutsjukvård

Ort
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Överläkare till Medicinsk Enhet Barnakutsjukvård

Vårt anställningserbjudande
Vi erbjuder stimulerande arbete inom högspecialiserad barninfektion och utredningspediatrik. Friskvårdsbidrag och fri sjukvård ingår för dig som tillsvidareanställd.

Om verksamheten
Vår verksamhet består av slutenvård, infektionsmottagning och barntuberkulosmottagning. Vi har en konsultverksamhet för lokala, regionala och nationella behov inom barninfektion. På Astrid Lindgrens Barnsjukhus sker konsultationer till de andra barnspecifika sektionerna inklusive akutmottagning och barnintensivvårdsavdelning.

Sektionen ingår i ME Barnakutsjukvård och vi arbetar tillsammans för bra akuta vårdprocesser för barn med infektionssjukdomar. Vi vårdar barn med både vanliga och komplexa infektioner och har det högspecialiserade sjukhusets nätverk att samarbeta med. Vi är mycket aktiva inom forskning och utveckling och har många spännande projekt!

Om tjänsten
Som överläkare i vår sektion leder du det medicinska arbetet och handleder ST läkare samt medicine kandidater. Du förväntas ta ansvar för att driva forskning och utveckling av barninfektionsvården tillsammans med vårt övriga team med doktorer, sjuksköterskor och hälsoprofessioner. I det kliniska uppdraget ingår arbete som avdelningsläkare, konsult, sk dagbakjour samt planerad öppenvård.

I arbetet ingår undervisning samt områden som smittspårning, mikrobiologironder och ansvar för rationell antibiotikaanvändning vid barnsjukhuset. Jourverksamhet ingår i tjänsten. I tjänsten ingår ett övergripande ansvar för sektionens slutenvård vad gäller rutiner, patientsäkerhet, produktionsplanering och organisation i tätt samarbete med omvårdnadsorganisationen.

Vi söker
Du har lätt för att samarbeta, är en flexibel och ansvarstagande person med hög ambition. Vidare delar du Karolinska Universitetssjukhusets värderingar: Ansvar, Medmänsklighet och Helhetssyn

Kvalifikationer

Krav:
- Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Barn och Ungdomsmedicin.
- Erfarenhet av kliniskt arbete inom området.
- Du har hög kompetens inom infektionssjukdomar hos barn och lång erfarenhet av barninfektionssjukvård inom slutenvård.
- Du är forskningsmeriterad i ämnesområdet.
- Disputation är ett krav för tjänsten.

Meriterande: Tidigare erfarenhet av ledarskap för avdelning/chefserfarenhet samt arbete med antibiotikafrågor är meriterande.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare
- Korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen att ansöka!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet.

Vi har transportteam som hämtar de allra sjukaste över hela världen och bedriver även ECMO-vård med stort utomläns- och regionvårdsuppdrag.

Vi har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt
samarbete.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Överläkare till Medicinsk Enhet Barnakutsjukvård

Karolinska Universitetssjukhuset