halsojobb.se

-->

Överläkare till Bild & Funktions medicinska enhet Klinisk Neurofysiologi

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Överläkare till Bild & Funktions medicinska enhet Klinisk Neurofysiologi

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Sektion neurofysiologi svarar för patientbunden neurofysiologisk diagnostik. Bland våra remittenter finns 65% internt inom Karolinska och cirka 35% finns externt. Inom sektionen bedriver vi också en framgångsrik forskning.

Vi har cirka 20 läkare varav sex ST-läkare och nu söker vi ytterligare en överläkare.

Arbetsuppgifter
Neurofysiologisk patientbunden diagnostik omfattar centrala och perifera nervsystemet inklusive neuromuskulära sjukdomar. Vi använder huvudsakligen EEG och EMG/ENeG men även andra tekniker. Vår verksamhet är både akut, med till exempel övervakning av cerebral funktion inom intensivvård och elektiv.

Tjänsten har inriktning perifer neurofysiologisk diagnostik med särskild tonvikt på ultraljud av perifer nerv/muskel.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid 40 tim/vecka. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Legitimerad specialistläkare i klinisk neurofysiologi.

Bred erfarenhet av ämnet är meriterande. Erfarenhet av ultraljud nerv/muskel är meriterande. Docentkompetens är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Det är viktigt att du har lätt att samarbeta med alla personalkategorier, att du har god kommunikativ förmåga och att du är noggrann.

Vi ser det som en självklarhet att du delar sjukhusets värderingar; medmänsklighet, helhetssyn och ansvar.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Överläkare till Bild & Funktions medicinska enhet Klinisk Neurofysiologi

Karolinska Universitetssjukhuset