halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1400 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Visby lasarett har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och elektiv specialistvård. Öläget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska områden.
ÖNH-sektionen bedriver basal öron-, näs-, och halssjukvård för Gotlands ca 60 000
invånare. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga opererande specialiteter men också med hudsektionen och mun- och käkcentrum.
Kontinuerligt arbete förs för att vidareutveckla verksamheten och därmed förbättra vården för Gotlands befolkning.

Arbetsuppgifter

Till ÖNH-verksamheten söker vi två ÖNH-specialister med intresse av bredden inom vår specialitet men subspecialisering kan diskuteras och vidareutvecklas i samråd inom läkargruppen.

Vi är idag två fast anställda ÖNH-specialister samt tre ST-läkare. Verksamheten har beredskapsjour och lasarettets AT-läkare på akuten är våra primärjourer.

Utöver sedvanlig mottagningsverksamhet har vi sammanlagt tre dagars operativ verksamhet per vecka varav en dag på centraloperation.

Patienter med behov av högspecialiserad vård remitteras i första hand till ÖNH-kliniken vid Karolinska Universitetssjukhuset men vi har också kontinuerligt återkommande konsultläkare med specialkunskap i tumörkirurgi, öronkirurgi, audiologi och foniatri.

Vår verksamhet är i ständig utveckling varför samarbetsvilja och önskan om vidareutbildning för ökad kompetens är ett måste. Forskningsmöjlighet kan diskuteras och är knutet till samarbete med regionklinik.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har specialistkompetens inom oto-rhino-laryngologi. Vi söker dig med intresse och engagemang för utveckling av verksamheten. Du har erfarenhet av basal operationsverksamhet inom ÖNH samt är positiv till utbildning och handledning av ST-läkare inom egna specialiteten men också av randande allmänläkare.

En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och övriga specialiteter är ett krav.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

Placering
ÖNH/ögon/hud, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Antal tjänster
2

Kontakt
Johan Söderström
Verksamhetschef
073-7601343
Regina Göbel
Facklig representant, Gotlands läkarförening (GLF)
0498-26 90 00

Ansökan

Referensnummer
A888675

Sök senast
2019-12-01

Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Logga

Överläkare/­specialistläkare öron-, näs- och halssjukdomar

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb