halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Visby lasarett har ett brett sjukvårdsuppdrag och försörjer Gotland med akut och elektiv specialistvård. Ö-läget kräver det stora sjukhusets resurser men ger samtidigt det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Ett stort antal verksamheter finns representerade inom både kirurgiska och medicinska områden.

Ögonkliniken erbjuder basal och i viss mån även högspecialiserad ögonsjukvård för Gotlands ca 60 000 invånare. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med övriga opererande och medicinska specialiteter. Kontinuerligt arbete förs för att vidareutveckla verksamheten och därmed förbättra vården för Gotlands befolkning.

Arbetsuppgifter

Till ögonverksamheten söker vi i första hand läkare med intresse för bredden inom vår specialitet men ansvar för profilområde utvecklas i samråd inom läkargruppen.

Vi är idag tre fast anställda ögonspecialister och en snart färdig ST-läkare. På ögonmottagningen arbetar också ortoptist, ögonsjuksköterskor, optiker, undersköterska och medicinska sekreterare.

Patienter med behov av högspecialiserad vård remitteras i första hand till ögonklinikerna vid St Eriks ögonsjukhus eller Akademiska sjukhuset Uppsala. Utöver mottagningsverksamhet inom allmän oftalmologi har vi mottagningar för medicinsk retina med injektionsverksamhet. Ögonlocksoperationer och gråstarrskirurgi utförs inom verksamheten.

Verksamheten har primärjoursansvar dagtid och beredskapsjour del av kväll och helg.

Vi har kontinuerligt återkommande konsultläkare med bland annat specialkunskap i barnoftalmologi, corneas sjukdomar, plastikkirurgi exempelvis ögonlock , tårvägskirurgi och kataraktkirurgi. Kliniken är välutrustad med bland annat multispotlaser, YAG-laser, Humphrey-parametrar, upphandling senaste version OCT.

Vår verksamhet är i ständig utveckling varför samarbetsvilja och önskan om vidareutbildning för ökad kompetens är ett måste. Forskningsmöjlighet kan diskuteras och är knutet till samarbete med regionklinik.

Kvalifikationskrav

Du som söker har svensk läkarlegitimation och specialistkompetens inom oftalmologi. Vi söker dig med erfarenhet, intresse och engagemang för oftalmologisk mottagningsverksamhet. Du är intresserad av att delta i vidareutvecklingen av verksamheten samt är positiv till utbildning och handledning av ST-läkare inom egna specialiteten, AT-läkare och randande allmänläkare.

En god samarbetsförmåga med övriga yrkesgrupper och övriga specialiteter är ett krav.

Du har mycket goda kunskaper i det svenska språket och formulerar dig väl i både tal och skrift.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Anställning

Placering
ÖNH/ögon/hud, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde/varaktighet
Tillträde enligt överenskommelse

Kontakt
Regina Göbel
Facklig representant, Gotlands läkarförening (GLF)
0498-26 90 00
Ingrid Taylor
Överläkare, studierektor
0727-320331
Johan Söderström
Verksamhetschef
073-7601343

Ansökan

Referensnummer
A905954

Sök senast
2019-12-31

Övrigt
Inom Region Gotland strävar vi efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.
 
Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/
 
På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Logga

Överläkare/­specialistläkare ögonsjukdomar

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-12-31

Ansök nu

Dela detta jobb