halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Ortopeden genomgår en generationsväxling. Vi har många kollegor med bred och djup kompetens, men som nu närmar sig pensionsålder. Återväxten är god, har flera unga specialister och ST-läkare, som med tiden kommer att uppnå bakjourskompetens.

Arbetsuppgifter

Ortopeden i Visby tillhör verksamhetsområde ortopedi och rehabmedicin. Vi bedriver sedvanlig ortopedisk verksamhet som ett länsdelssjukhus, men har även en del högspecialiserad vård, då anpassning krävs med hänsyn till ö-läget. Principen är att det vi gör bra ska vi göra, i övrigt finns möjlighet att skicka till fastlandet för vård. Verksamheten har en naturlig årstidsvariation genom tillströmningen av turister som sker sommartid. Vi söker nu kollegor som är intresserade av att arbeta kliniskt med akutverksamhet som bakjour och bidra till den planerade verksamheten via vår ortopedmottagning. En verksamhet där alla kan bedöma och utreda alla patientgrupper. Självklart finns utrymme till profilering när det gäller elektiva operationer. Gotland är på grund av sitt ö-läge unikt, och behöver därför medarbetare som ser det som en utmaning att hitta lösningar för att våra innevånare skall få en högkvalitativ och patientsäker vård.

Verksamheten omfattar:

• Vårdavdelning med femton vårdplatser samt att det finns sju vårdplatser för ortopedisk eftervård och rehabilitering

• Tillgång till dagvård och slutenvård på barnavdelning

• Ortopedmottagning

• Operationsverksamhet öppen- och slutenvård

• Akutverksamhet med beredskap

• Frakturkedja med bentäthetsmätningar

• Samarbete med övriga verksamheter kring gemensamma frågor

Gotland har ett samarbete med Uppsala Universitet inom forskning och utveckling och vi ser gärna att sökande har ett forskningsintresse.

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker är legitimerad läkare med specialistkompetens i ortopedi med bakjourskompetens.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt
Eva Zeisig
Överläkare/verksamhetsområdeschef
0498-26 44 89, 070-788 79 41
Regina Göbel
Facklig representant, Gotlands läkarförening (GLF)
0498-269000
regina.gobel@gotland.se

Logga

Överläkare ortopedi

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb