halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Överläkare med strålbehandlingskompetens till Lymfomsektionen, Karolinska

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-07

Ansök nu

Överläkare med strålbehandlingskompetens till Lymfomsektionen, Karolinska

Inom Medicinsk enhet (ME) Hematologi utreds och behandlas patienter från Stockholmsregionen med alla former av blodcancer och benigna hematologiska sjukdomar. Våra kliniska, experimentella och epidemiologiska miljöer bedriver internationellt framgångsrik forskning och forskarutbildning. Vi söker nu en överläkare till Lymfomsektionen som kan arbeta inom vår verksamhet med lymfom, kronisk- och akut lymfatisk leukemi, där vården framför allt bedrivs i Solna.

Vi erbjuder
Anställning inom ME Hematologi med huvudplacering inom Lymfomsektionen. Arbetsledning och handledning under kliniskt arbete samt undervisning av studenter, omvårdnadspersonal och läkare ingår för alla.

Om tjänsten
ME Hematologi ingår i Tema Cancer och har verksamhet i Huddinge, Solna och Danderyd.

På Karolinska utgår vi ifrån en tematiska organisation som baseras på patientflöden, där vi följer patientens väg genom vården. Inom ME Hematologi finns fyra patientflöden (Lymfom, Myelom, Benmärgssvikt och leukemi samt Koagulation) och en ST-sektion.

Vi arbetar i multidisciplinära team. Många av patienterna kommer att vara aktuella för behandling inom ramen av kliniska studier då vi lägger stor vikt vid terapiutveckling inom samtliga diagnoser.

På sjukhuset har vi ett tredelade uppdrag; vård, forskning och utbildning innebär att vi alla handleder studenter och främjar forskning. Det finns också goda möjligheter till deltagande i verksamhetens omfattande forskningsverksamhet.

Vi söker
Vi söker dig som har specialistbevis inom onkologi eller hematologi. Viktigt är att du har erfarenhet av strålbehandling av lymfom och av forskning och utveckling inom området, samt att du har erfarenhet av att ha arbetet med kliniska studier.  

För att passa in i roller ser vi gärna att du:

- har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du kan arbeta i team med andra professioner och är bra på att prioritera och leda arbetet.

- har ett positivt förhållningssätt och drivs av en vilja att vara med och utveckla hematologisk vård, med patientens bästa främst.

- är ansvarstagande och flexibel.

Stor vikt läggs vid de personliga egenskaperna.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med specialistbevis i onkologi eller hematologi med minst 5 års erfarenhet av kliniskt arbete på klinik som handlägger lymfom, KLL och ALL.

Meriterande: Dokumenterad erfarenhet av arbete med strålbehandling av patienter med lymfom och hematologisk sjukdom är ett krav liksom att du är disputerad. Kompetens inom avancerad behandling av lymfom och kronisk lymfatisk leukemi är meriterande, vilket också gäller aktiv forskning inom lymfatiska maligniteter och utbildning.

För överläkarbefattning minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Befattningsnivå bestäms utifrån sökandes kvalifikationer.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb(öppnas i nytt fönster), under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Cancer
Tema Cancer är ett av de största områdena inom sjukhuset. Vi utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdomar. Mer om oss finner du på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-cancer/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Överläkare med strålbehandlingskompetens till Lymfomsektionen, Karolinska

Karolinska Universitetssjukhuset