halsojobb.se

-->

Överläkare i ortopedi med inriktning barn- och ungdoms ortopedi

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Överläkare i ortopedi med inriktning barn- och ungdoms ortopedi

Vi söker en överläkare till barnortopediska sektionen, Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Om verksamheten
Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och ett av Nordens största sjukhus. Tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. På vår klinik bedrivs högspecialiserad och specialiserad barnortopedisk vård i planerad öppenvård och dagvård samt vid den barnortopediska slutenvårdsavdelning som finns i Solna.

Vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården för våra barn. 
Vi är tillsammans med hela Karolinska inne i en förändringsprocess och vår målsättning är att igenom denna bli ännu bättre på att erbjuda vård av högsta kvalitet till de barn som behöver oss.

Om tjänsten
Vi söker nu en överläkare med hög kompetens inom barnortopedi med inriktning mot neuro-ortopedi och/eller deformitetskirurgi hos barn och ungdomar. Vi arbetar i högspecialiserade och multiprofessionella team men i tjänsten ingår även ett brett spektrum av barnortopediska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård.

Vi är ensamutförare av akut barnortopedi. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras. 
Tjänsten innefattar arbetsuppgifter såsom utredning och behandling av barn och ungdomar med ortopediska sjukdomar och funktionshinder.

Dessutom innebär tjänsten konsultverksamhet inom neuroortopedi gentemot Habilitering & Hälsa, liksom undervisning och jourtjänstgöring. Sökanden kommer att ha ansvar för vårt högspecialiserade team för barnortopediska tillstånd. I detta ingår att ansvara för vårdkvaliteten och att vara del i att driva FoU inom teamet.

Vi söker
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och ett intresse för teamarbete. Vi ser också att du har ett uttalat engagemang för våra patienter. Dessutom är intresse för forskning, utveckling och utbildning är av största vikt.

Kvalifikationer
Kra
v: Legitimerad läkare med specialistkompetens inom ortopedi med specialisering i barn och ungdomsortopedi.


För överläkarbefattning vid Karolinska Universitetssjukhuset krävs minst fem års heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter samt disputation.

Meriterande: Erfarenhet av forskning, undervisning och utbildning.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!


Dela detta jobb

Överläkare i ortopedi med inriktning barn- och ungdoms ortopedi

Karolinska Universitetssjukhuset