halsojobb.se

-->

Överläkare i Barnneurologi med habilitering med inriktning neurovaskulära sjukdomar

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-28

Ansök nu

Överläkare i Barnneurologi med habilitering med inriktning neurovaskulära sjukdomar

Astrid Lindgrens Barnsjukhus är en del av Karolinska Universitetssjukhuset och ett av Nordens största sjukhus. Tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige.

På Neuropediatriska enheten bedrivs högspecialiserad och specialiserad neuropediatrisk vård i planerad öppenvård och dagvård i både Solna och Huddinge. En neurologisk slutenvårdsavdelning finns i Solna. Vår ambition är att vara nationellt och internationellt ledande inom våra medicinska områden och att utveckla den medicinska vården för våra barn.

Tillsammans med hela Karolinska är vi inne i en förändringsprocess där vår målsättning är att bli ännu bättre på att erbjuda vård av högsta kvalitet till de barn som behöver oss. Vi arbetar därför i högspecialiserade och multiprofessionella team. I tjänsten ingår ett brett spektrum av barnneurologiska tillstånd inom såväl öppen- som slutenvård. Möjlighet till forskning finns och uppmuntras.

Vi söker nu en överläkare med hög kompetens inom neurovaskulära sjukdomar hos barn.

Om tjänsten
Utredning och behandling av barn och ungdomar med neurologiska sjukdomar och funktionshinder.

Konsultverksamhet gentemot Habilitering & Hälsa ingår i klinikens uppgifter, liksom undervisning och jourtjänstgöring.

Sökanden kommer att ha ansvar för vårt högspecialiserade team för neurovaskulära sjukdomstillstånd. I detta ingår att ansvara för vårdkvaliteten och att vara del i att driva FoU inom teamet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vi söker
God samarbetsförmåga där intresse för teamarbete och uttalat engagemang för våra patienter värdesätts. Intresse för forskning, utveckling och utbildning är av största vikt.

Kvalifikationer
Krav: Specialistläkare i Pediatrik/Barn- och ungdomsmedicin med grenspecialisering i Barn- och ungdomsneurologi med habilitering.

Meriterande: Erfarenhet av forskning, undervisning och utbildning är meriterande.

För överläkarbefattning krävs minst fem års klinisk heltidstjänstgöring i huvudspecialiteten utöver erhållen specialistkompetens, samt definierat medicinskt ansvars- och kunskapsområde, liksom dokumenterade undervisnings- och handledarmeriter. För överläkarbefattning krävs dessutom att du är disputerad. Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst: 

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf 

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!


Dela detta jobb

Överläkare i Barnneurologi med habilitering med inriktning neurovaskulära sjukdomar

Karolinska Universitetssjukhuset