halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Överläkare/bitr. överläkare inom obstetrik sökes till Danderyds Sjukhus

Ort
Utgår

2022-08-21

Ansök nu

Överläkare/bitr. överläkare inom obstetrik sökes till Danderyds Sjukhus

Vill du vara med och utveckla vården för dagens och framtidens kvinnor? Obstetriksektionen söker fler erfarna överläkare eller biträdande överläkare.

Vårt anställningserbjudande 

Kvinnosjukvård och förlossning på Danderyds sjukhus har nu påbörjat en positiv, omfattande förändring inom obstetriksektionen!

Vi arbetar aktivt för att bli regionens mest attraktiva förlossningsklinik, främja en god arbetsmiljö och en hög patientsäkerhet. Därför förtätar vi nu bemanningen inom hela obstetriken, framför allt med fler läkare och barnmorskor.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta inom vår obstetriska verksamhet som består av specialistmödravård med ultraljudsmottagning, antenatalenhet, förlossning, elektiva sectio och eftervård. På Danderyd föds ca 6700 barn/år, varav ca 800 är med elektivt sectio och 750 med akut sectio. Vår neoavdelning tar emot barn från vecka 32. Jourverksamheten omfattar till stor del obstetrik, men också akut, benign gynekologi, såsom laparoskopiska operationer och komplikationer i tidig graviditet. Det finns fyra jourlinjer: gynjour, förlossningsjour, mellanjour och bakjour. Din erfarenhet avgör vilket led du arbetar i.

För oss är det viktigt att du som medarbetare utvecklas och stimuleras, genom kontinuerlig fortbildning, deltagande i utvecklingsarbete och gärna forskning. Vi har veckovisa falldragningar och tidskriftsreferat samt återkommande uppskattade internutbildningar som teamträning, sätesutbildning och sugklockeskola. Du är välkommen att bidra aktivt i utvecklingsprojekt och forskning. T ex har vi pilotstartat heminduktioner under året. Vi erbjuder också en årlig fastställd utbildningspeng och utbildningsdagar för att möjliggöra externa kurser och utbyten. Handledning av yngre kollegor, ST-läkare och medicine kandidater är en del i tjänsten.

Du kommer att få trevliga, kompetenta och inspirerande kollegor med tid för patienterna och utveckling, och varma, engagerade medarbetare på alla enheter!

Danderyds sjukhus är dessutom fint beläget vid Edsviken med utmärkta kommunikationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är biträdande överläkare eller överläkare idag inom obstetrik. Har du dessutom intresse för och har bedrivit vetenskapligt arbete och undervisning är det meriterande. Goda kunskaper i svenska språket är ett krav.

 

Personliga egenskaper

Du kan organisera och prioritera arbetet effektivt, då arbetet växlar i intensitet. Du kan sätta patienten i fokus för bästa patientupplevelse. Du kan samarbeta väl med alla personalkategorier och andra verksamhetsområden för att bidra till en attraktiv arbetsplats. Du kan handleda yngre kollegor, medarbetare och studenter och söker handledning själv när du behöver. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Övrigt 

Tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Ansökan 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

LUS-information

Fyll i dina kontaktuppgifter digitalt och skicka in följande bestyrkta handlingar:

  • Meritförteckning läkare

  • Legitimationsbevis läkare

  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen

  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen

  • Ev publikationsförteckning


Vi ser helst att du scannar in ovan angivna handlingar och bifogar i ansökan.

Om verksamheten


Kvinnosjukvård och förlossning är sjukhusets största verksamhetsområde med cirka 580 medarbetare. Vi bedriver akut och specialiserad vård inom både öppen- och slutenvård. Verksamhetsområdet är indelat i sektionerna: gynekologi och obstetrik.

Den gynekologiska sektionen består av en gynekologisk öppenvårdsmottagning, en gynekologisk akutmottagning och en vårdavdelning. Vi har en profilinriktning på benign gynekologisk kirurgi. Vi har nyligen erhållit ett NHV-uppdrag inom avancerad bäckenbottenkirurgi. På vår operationsavdelning har vi robotkirurgi och utför både planerade och akuta ingrepp.


Den obstetriska sektionen omfattar antenatalvård, specialistmödravård, auroramottagning, förlossning, medicinsk eftervård och Hotell BB med återbesöksmottagning. Med drygt 6700 födslar per år är vi en av Sveriges största förlossningsenheter. Förutom stor klinisk verksamhet har vi ett betydande FoUu uppdrag med utbildning och klinisk forskningsverksamhet.

Verksamhetens gemensamma vision är att vi tillsammans ska skapa Region Stockholms mest attraktiva klinik för kvinnosjukvård och förlossning.

Varmt välkommen med din ansökan!Vid rekrytering av medarbetare till verksamhet som kan komma att hantera barn och/eller ungdomar upp till 18 år tar vi utdrag ur belastnings- och misstankeregistret inför eventuell anställning. 

Om Danderyds sjukhus 

100 år i trygga, säkra händer. Danderyds sjukhus 1922-2022. 

Danderyds Sjukhus AB är ett av Sveriges största akutsjukhus och tillsammans med BB Stockholm norra Europas största förlossningsklinik. Danderyds Sjukhus AB är ett helägt bolag inom Region Stockholm. Sjukhuset grundades 1922 som Stockholms läns centrallasarett i Mörby och namnändrades 1964 till Danderyds sjukhus. Här bedrivs universitetssjukvård fördelat på tolv verksamhetsområden och nio stödfunktioner. Hos oss arbetar omkring 4500 medarbetare och vi tar emot 2000 studenter varje år. 

Kompetenta och engagerade medarbetare, tillsammans med ett öppet arbetsklimat, arbetsglädje och en god arbetsmiljö är avgörande grundstenar och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda patienterna en god vård. Här kan du läsa mer om oss på Danderyds sjukhus 

 

Publicerad den 

Dela detta jobb

Överläkare/bitr. överläkare inom obstetrik sökes till Danderyds Sjukhus

Danderyds Sjukhus AB