halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Omvårdnadsspecialist till Kärlkirurgi i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-17

Ansök nu

Omvårdnadsspecialist till Kärlkirurgi i Solna

Referens nummer

2021/3805

På Hjärta och Kärl satsar vi på att skapa karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för erfarna sjuksköterskor. Nu finns möjlighet att söka till en ny tjänst hos oss som Omvårdnadsspecialist, en ny roll på Hjärta och Kärl utöver kompetensstegen inom Region Stockholm. 

Syftet med rollen är att stärka omvårdnaden och kunskapsöverföringen genom att öka vårdkvalitén och patientsäkerheten i vår verksamhet. Som omvårdnadsspecialist arbetar du klinisk nära patienten men har även ett stort ansvar för att jobba med utvecklingsarbete inom vårdområdet och direkt på vårdgolvet. 

Om oss 

På Hjärta och Karl 3 vårdas patienter som genomgår olika kärlkirurgiska ingrepp, både öppen kirurgi och endovaskulär behandling.  Kärlkirurgi finns enbart på 2 sjukhus i hela Stockholmsregionen, vilket innebär att vi bedriver specialiserad och högspecialiserad vård för Kärlkirurgiska patienter från hela regionen. Vi har även ett utomlänsuppdrag och vårdar patienter från andra regioner. Det betyder att vi har både elektiv och akut intag av patienter.

Avdelningen har 14 vårdplatser. Vi arbetar i 3 vårdlag bestående av 1 sjuksköterska samt 1 till 2 undersköterskor och tillsammans ansvarar ni för ca 4-5 patienter per vårdlag.  I vår gupp har vi också sjuksköterskor som enbart tjänstgör på natten.

På avdelningen arbetar även avdelningsläkare som är stationerad på avdelningen 1 vecka i taget. I övrigt finns naturligtvis arbetsterapeut samt fysioterapeut i nära samarbete runt patienten. 

Vi jobbar fokuserat med ett delaktigt och närvarande ledarskap där vi ser individen och ser till att du får de bästa förutsättningarna till din fortsatta utveckling.

Om tjänsten

Denna tjänsteform innebär att leda det patientnära omvårdnadsarbetet utifrån patienternas och verksamhetens ökade behov av patientsäker vård. Det ingår att aktivt identifiera samt följa aktuell utveckling inom professionsområdet omvårdnad och att samarbeta med övriga kollegor för att säkerställa en personcentrerad och säker vård enligt ”best practice” för den enskilde patienten.  

Tjänsten är en mycket viktig del i vårt arbete att öka vårdkvalitén och du kommer att tillsammans med utbildningssjuksköterska bilda ett team som arbetar för utveckling av verksamheten med syfte att säkerställa kunskapsöverföringen samt hålla i bedsideutbildningar av omvårdnadspersonalen i avancerad omvårdnad.  

Tjänsten fördelas genom 20% arbetstid avsatt för administrativt arbete och 80% tjänstgöring genom kliniskt arbete som sjuksköterska på avdelningen.

I denna roll kommer du att:

 • Bistå med specialistkompetens till kollegor som befinner sig i steg ett och två i Region Stockholms kompetensstege.

 • Stödja och handleda omvårdnadspersonal (i omvårdnadsfrågor) som befinner sig på steg ett och två i Region Stockholms kompetensstege.

 • Stötta/bistå vårdlagen då nya patienter kommer till avdelningen med att identifiera omvårdnadsbehov samt utföra och utvärdera insatta omvårdnadsåtgärder.

 • Säkerställa att omvårdnadsrutiner efterföljs, t ex. reevaluering, screening av riskfaktorer, dokumentation, omvårdnadsrapportering, upprättande av vårdplan.

 • Bistå med specialistkompetens i tvärprofessionella diskussioner kring handläggningen av patienter.

Tjänsten är direkt underställd Omvårdnadschef.  Vi erbjuder tillsvidaretjänst förlagd till dag/kväll. Tjänsten innebär även helgtjänstgöring.  Det är 2 helger av 5. 

Vi söker

Vi söker en erfaren sjuksköterska gärna med specialistutbildning som är intresserad av att arbeta med en intressant patientgrupp, med många olika diagnoser. Här har du möjlighet att göra skillnad och du kan samtidigt lära dig mycket.

Vi söker dig som brinner för att utveckla omvårdnadskvalitén inom vården och som på eget initiativ håller dig uppdaterad och öppen för ny kunskap.  Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår sin roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga, är ett föredöme och har förmåga att visa personlig omtanke, motivera och inspirera medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen

Du är handlingskraftig, har ett kreativt förhållningssätt och är lyhörd för patientgruppernas behov. Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du har ett pedagogiskt sätt att at förmedla ditt budskap till mottagaren.

Krav

 • Legitimerad sjuksköterska mer minst 3 års erfarenhet av kirurgisk omvårdnad, gärna inom kärlkirurgi

 • Lägst kompetensnivå steg 4 enligt SLL:s kompetensstege för sjuksköterskor

Meriterande

 • Specialistutbildning eller Magister med inriktning kirurgi eller akut

 • Handledarutbildning 7,5HP

 • Omvårdnad vid kärlsjukdomar och kärlkirurgisk/endovaskulär behandling", 7,5 Hp

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, social förmåga, engagemang och samarbetsförmåga.

Urval och intervjuer sker löpande.

Din ansökan ska innehålla nedanstående för att vara komplett:

 1. Personligt brev

 2. CV

 3. Yrkeslegitimation

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

"Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion."


Läs mer om Region Stockholm på regionstockholm.se(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet Solna

Telefon
vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se

Dela detta jobb

Omvårdnadsspecialist till Kärlkirurgi i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset