halsojobb.se

Omvårdnadscheferna Annelie och Rebecka söker ny sjuksköterskekollega till Region Stockholms Traumacenter

Ort
Utgår

2021-11-21

Ansök nu

Omvårdnadscheferna Annelie och Rebecka söker ny sjuksköterskekollega till Region Stockholms Traumacenter

Vad som utmärker verksamheten och arbetsgruppen
För oss spelar tillit en central roll i vårt ledarskap, man skulle kunna säga att tillit genomsyrar allt vi gör och tror på. Vi har byggt upp en arbetsgrupp där känslan av ett äkta team är stark. Vår avdelning, C10:27 på Nya Karolinska, är ett trauma, akut kirurgisk och ortopedisk vårdavdelning vars uppdrag är att vara Region Stockholms Traumacenter. Vi vårdar svårt skadade samt akut sjuka patienter. I och med det högspecialiserade uppdrag vi har så är värdet av teamet än viktigare.

Personalen har stort inflytande i verksamheten, de sitter på svaren eftersom det är dem som är närmast patienterna. Vår roll är att organisera det våra medarbetare lyfter och att ta tillvara på den värdefulla input vi får ifrån dem. 

Ett sätt vi gör detta på är genom daglig reflektion med arbetsgruppen där vi träffas och pratar om hur arbetsdagen varit. Det är ett forum för alla typer av frågor, funderingar och diskussioner som rör det personalen varit med om under dagen. I detta forum får dem stöd av sina kollegor, av oss och uppmuntras samtidigt till att dela svåra frågor men även situationer som lett till glädje och skratt. Genom det ökar känslan av tillit för oss alla.

Vi tror på ett närvarande ledarskap därför är vi med ute på golvet, stöttar och ger trygghet när det behövs. Stort fokus ligger naturligtvis på patienterna och på hur vi jobbar för att ge dem den bästa vården. Allt handlar om; vad får patienten ut av det här? Det är otroligt berikande att få jobba på det sättet.

Våra patienter är av bred karaktär och detsamma gäller våra vårdtider. Majoriteten av patienterna kommer via intensivakuten och omhändertas på traumarummet där vi sedan möter de patienter som behöver övervakas men inte är i behov av intensivvård.

Vårdtiderna kan variera i allt från 12h till flera veckor. Unikt för vårdavdelningen är att du har möjlighet att följa patienten från det att den läggs in tills den dag det är dags att åka hem eller vidare till rehab. Det gör att vi hinner skapa goda vårdrelationer med våra patienter. 

Vi erbjuder
Hos oss erbjuder vi olika karriärsspår för vår personal och vi är noga med kompetensförsörjning. Det finns flera vägar att gå och olika steg att ta i sin karriär som sjuksköterska. Vissa av våra medarbetare väljer att gå den akademiska vägen, andra väljer att kliniskt vidareutbilda sig inom olika specialiseringar. Vi ser det som vår uppgift att uppmuntra vår personal till att utvecklas och växa, både som person och i deras profession.

I den här texten har vi gjort vårt bästa för att ge dig en inblick i vår värld, hur vi jobbar och vilket ledarskap vi tror på. Nu vill vi veta mer om dig/ Annelie och Rebecka 

Arbetsuppgifter
Som sjuksköterska här hos oss kommer du att jobba med medicinskt avancerad omvårdnad i form av övervakning och medicinteknik. Du leder omvårdnadsarbetet i teamet, planera för, vägleda och aktivt vårda patienter. Du deltar i rondarbetet, hanterar läkemedel och bedömer i samförstånd med patienten omvårdnadsbehovet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du arbetar dag/kväll/natt. Tjänsten innefattar även helgtjänstgöring.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förmåga att se och ta hänsyn till ett större perspektiv när det kommer till arbetsplatsen och arbetsuppgifterna, som kan se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut då teamet är väldigt viktigt för oss. Vi ser gärna att du som söker kan komma med nya idéer och nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor. Du ska vara relationsorienterad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. I och med att arbetet kan växla snabbt hos oss och det är en bred variation bland patienterna vi möter ser vi att du som söker har förmåga att fatta beslut och är trygg i din yrkesroll och därmed kan sätta gränser trots ibland begränsad information eller svåra omständigheter.

Kvalifikationskrav
Krav: Legitimerad sjuksköterska
Meriterande: Två års erfarenhet som sjuksköterska, handledarutbildning, 7,5 hp TNCC utbildad (Trauma Nurse Core Course)

Rekryteringen kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag. I rekryteringsprocessen är du välkommen att hospitera för att se hur vi arbetar.

Sök tjänsten nedan eller kontakta oss för ett möte.

Vi hörs!

Annelie & Rebecka

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

Personligt brev
CV
Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkeslegitimation

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Akut och Reparativ Medicin
Tema Akut och Reparativ Medicin består av fem medicinska enheter (Akut, Trauma/akutkirurgi och ortopedi, Plastikkirurgi och kraniofaciala sjukdomar, Öron, näsa, hals, hörsel och balans samt Transplantation).

Vårt arbete inom forskning och utbildning innefattar både medicinska och omvårdnadsämnen och sker i samarbete med Karolinska Institutet och andra utomstående aktörer. Grundutbildningsuppdraget är en stor och viktig del av verksamheten och vi är långt framme inom området verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Omvårdnadscheferna Annelie och Rebecka söker ny sjuksköterskekollega till Region Stockholms Traumacenter

Karolinska Universitetssjukhuset