halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Omvårdnadschef till Thoraxkirurgen i Solna

Ort
Utgår

2022-07-07

Ansök nu

Omvårdnadschef till Thoraxkirurgen i Solna

Omvårdnadschef till Thoraxkirurgen i Solna

 

”Thoraxkirurgin inom Karolinska är världsledande och oerhört spännande! Jag söker dig som vill vara med och bygga en lärande organisation där alla bidrar till utveckling och en kultur där alla är ledare, som samverkar för helheten!" Bästa hälsningar Josefine, verksamhetschef omvårdnadsområde Hjärta och Kärl

Om oss

Hjärta och kärl vårdavdelning 2 tar emot patienter som ska genomgå hjärtkirurgi och avdelningen är ensamutövare i Stockholm. På avdelningen bedrivs dygnet runt vård av kirurgiska patienter som ska genomgå eller har genomgått hjärtkirurgi. De vanligaste ingreppen är klaffkirurgi, kranskärlskirurgi eller ingrepp på aortan. 

Medarbetargruppen består av ca 65 sjuksköterskor och undersköterskor. I teamen kring patienten arbetar även läkare och fysioterapeuter i nära samarbete kring våra patienter.  Vi ger hög kvalitativt omvårdnad till patienterna under dygnets alla timmar.

Vi tror på medarbetares engagemang vilket bidrar till viktiga nyckeltal som produktivitet, lönsamhet och lojalitet.  Vi vill skapa utvecklingsmöjligheter för våra sjuksköterskor och undersköterskor som inspirerar dem att ge den bästa vården. 

Om tjänsten

Som förstalinjechef leder du och fördelar arbetet för sjuksköterskor och undersköterskor. Ni kommer att vara två omvårdnadschefer som tillsammans coachar, utvecklar och motiverar medarbetarna i ett delat ledarskap. Arbetsgruppen har hög kompetens och trivs bra ihop.

I din roll som omvårdnadschef har du möjligheten att vara kliniskt verksam där du leder enhetens dagliga arbete samt coachar medarbetare i det patientnära arbetet. Ett utmärkt sätt att driva verksamhetsnära ledarskap som ger dig bra inblick i verksamheten, dessutom behåller du din kliniska kompetens som sjuksköterska. Vi har inom verksamhetsområdet stort omvårdnadsfokus och vill förstärka våra chefers omvårdnadskompetens och möjlighet till utveckling.

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Detta innebär att du tillsammans med din kollega bland annat ansvarar för:

 • Arbetsmiljö - säkrar att lagar, förordningar och avtal följs och förväntas arbeta systematiskt med arbetsmiljön. Tillsammans säkrar ni rutiner för att upprätthålla en hållbar arbetsplats, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.
 • Rekrytering av personal - säkerställa rätt kompetens och bemanning för att skapa goda förutsättningar för medarbetare och deras arbetsmiljö. 
 • Vårdplatser – ni delar på ansvaret för enhetens beläggning och vårddygn.
 • Ekonomi - i nära samarbete med controller ansvarar ni för kostnadsutvecklingen på enheten.  
 • Utbildning och utveckling - ansvarig för att säkerställa kunskap och att utveckla omvårdnad.

Vi erbjuder

Ett delat ledarskap där du och din kollega delar på ansvaret för verksamheten, fördelarna med delat ledarskap är många, däribland fördelning av arbetsuppgifter, ett ständigt närvarande bollplank och ett komplement till det egna ledarskapet.  Utöver din närmaste kollega och dina stödfunktioner kommer du ingå i ledningsgruppen för omvårdnad Hjärta och Kärl där du samarbetar med övriga omvårdnadschefer.

Du har stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och är lyhörd för vårdytans patientgrupp. Som chef och ledare på Karolinska erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under hela ditt första år erbjuds du vår chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du som ny chef ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Introduktionen erbjuds oavsett om du är helt ny som chef eller har varit chef i andra organisationer.

Vi söker

Dig som är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och som har en förmåga att se helheten och skapa förståelse genom att förmedla sammanhanget och vilja verka för ett Karolinska där patienten alltid är först.  

Du är redo för ett omväxlande, utmanande och utvecklande arbete där du tar omvårdnaden för de thoraxkirurgiska patienten till näst nivå.

Erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar samt kompetens och erfarenhet inom förbättringsarbete, ledning och styrning är vikt för oss. För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör och uppmuntrar forskning och utbildning.

Du förväntas vara ett föredöme genom att vara synlig och närvarande i verksamheten, kommunicerar på ett rakt, ärligt och tydligt sätt och bemöter medmänniskor med genuin omtanke och respekt.

Du tror på medarbetares kompetens och motiverar och engagerar dem till att nå gemensamma mål. Med mod och integritet tar du ansvar i både med- och motgång, du skapar en god arbetsmiljö med förutsättningar för medarbetare att ta ansvar och växa.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska, gärna specialistsjuksköterska
 • Tidigare framgångsrikt chefs- eller ledningsuppdrag är meriterande
 • Erfarenhet av medarbetaransvar är meriterande
 • Erfarenhet och intresse av forskning, undervisning eller utvecklings- och förbättringsarbete

 Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Intervjuer och urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Om du uppfyller tjänstens kvalifikationer kommer du att få en inbjudan till att utföra tester.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

 • CV
 • Personlig Brev
 • Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
 • Genomförda testet (MAP och Matrigma)

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan!


 


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn Vision Telefon
pernilla.helmersson@regionstockholm.se Namn Vårdförbundet Telefon
mira.nyberg@regionstockholm.se Namn SACO Telefon
pasi.nyberg@regionstockholm.se

 

 

Dela detta jobb

Omvårdnadschef till Thoraxkirurgen i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset