halsojobb.se

Omsorgsassistent

Företag Kalmar kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-12

Ansök nu

Omsorgsassistent

Om tjänsten
Vi söker nu medarbetare till en av våra gruppbostäder. Du ska genom ett pedagogiskt arbetssätt stödja och utveckla personer med funktionsnedsättning till en välfungerande vardag utifrån en genomförandeplan. Arbetet kan innehålla bland annat stöd och motivation och struktur i vardagssysslor, hjälp och stöd med personlig omsorg, fritidsaktiviteter och sociala kontakter. Arbetet sker utifrån verksamhetens måluppdrag och är fysiskt rörligt. Dina arbetsdagar ser aldrig likadana ut och du får möjlighet att göra skillnad i människors liv. Arbetstiderna är dag/kväll/natt och helg. Vi arbetar med årsarbetstid och har heltid som norm.

Din profil
Vi söker dig som är omsorgsassistent eller har likvärdig utbildning för yrket eller dig som har högskoleutbildning som vi bedömer som relevant inom socialt arbete, pedagogik eller beteendevetenskap. Erfarenhet av liknande arbete samt körkort B är krav för arbetet. Du behöver ha kunskaper inom autism, tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande samt att du implementerar dessa kunskaper i ditt arbetssätt. Utmanande beteende förekommer och du behöver kunna hantera det på ett professionellt sätt, vara van vid självständigt arbete och kunna göra egna bedömningar. Som person är du stabil, trygg och säker i din yrkesroll. Du behöver ha ett socialt och flexibelt arbetssätt och kan arbeta i ett lag tillsammans med andra. Genom ett gott bemötande och god kommunikation skapar vi förtroendefulla relationer och samarbeten. Du behöver ha goda färdigheter inom det svenska språket för att kommunicera och dokumentera.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Löpande urval, tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. 
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. 

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

På socialförvaltningen arbetar vi med den tydliga visionen "I ett Kalmar för alla är vi en av Sveriges bästa socialtjänster där alla vill jobba". Vårt uppdrag är att främja människors sociala och ekonomiska trygghet, jämlikhet i levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Vi har en uttalad ambition om att hela tiden förbättra vår verksamhet. Vi arbetar därför processorienterat så att de vi finns till för, ska få sitt behov av stöd och hjälp tillgodosett med god kvalitet.

Dela detta jobb

Omsorgsassistent

Kalmar kommun