halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Officiell Veterinär till Södra Norrland - flexibel placeringsort

Företag Livsmedelsverket
Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-17

Ansök nu

Officiell Veterinär till Södra Norrland - flexibel placeringsort

Vill du bli del av en viktig verksamhet, där du får använda och utveckla dina kunskaper inom patologi, mikrobiologi och livsmedelssäkerhet? 

Gillar du vacker natur och möjlighet till vandring i direkt anknytning till din arbetsplats?

Gillar du att lyssna på poddar eller ljudböcker i lugn och ro medan du kör bil, eller sjunga med till musiken på högsta volym?

Om ditt svar på dom här frågorna är ja så tror vi att du skulle trivas hos oss. Som anställd på Livsmedelsverket gör du skillnad! Du arbetar för konsumenters och djurs bästa. Tillsammans med ett stöttande team och chef som står bakom dig bidrar du till att alla ska kunna lita på att maten är säker. Livsmedelsverket är en trygg arbetsplats med bra arbetstider, utan kvällar och helger, och med hållbart medarbetarskap i fokus. Nu söker vi en Officiell Veterinär till team södra Norrland.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel som är producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Team södra Norrland

Du kommer att tillhöra avdelning Norra Sverige i team södra Norrland – Södra Dalarna, där den exakta placeringsorten inte är definitiv. Området som tjänsten avser är stort till ytan vilket gör att placeringsorten kan vara endera i södra dalarna, södra Gävleborg, Västmanland eller norra Uppland.  

Det ingår resor i samband med kontrolluppdrag och möten i tjänsten. Det kan bli aktuellt med arbete på annan ort inom avdelningen.  Om intresse finns kan arbetstidsförskjutningar under året vara aktuellt.

Livsmedelsverket jobbar aktivt med teamutveckling och har många personalförmåner; friskvård och fler antal semesterdagar är några av dessa.

Arbetsuppgifter

Livsmedelskontrollen erbjuder varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Som officiell veterinär besiktigar du de djur som anländer till slakterier och är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du får använda din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Även besiktning av viltkött och ren är en del av vardagen.

Att arbeta i livsmedelskontrollen är givande och utmanande. Du är en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera som stöd och underlätta för företagare att förstå hur de ska göra rätt. Nära till hands har du alltid ditt team. Ni utbyter erfarenheter, bygger er kunskap och utvecklas tillsammans i det dagliga arbetet. Tillsammans är ni med och utvecklar kontrollen inom ert område.

Dina kvalifikationer

Du har veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Mattias Nordlander eller verksamhetssamordnare Cecilia Wahlström. Representant för SACO är Ann-Sofi Ivarsson och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-01-15 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse

Område/avdelning: Område Kontroll/Södra Norrland

Diarienummer: 2021/05674

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Veterinärlegitimation, betyg/intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Länk till den här sidanhttps://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=802&rmlang=SE

 

Dela detta jobb

Officiell Veterinär till Södra Norrland - flexibel placeringsort

Livsmedelsverket