halsojobb.se

Nyexaminerad eller erfaren sjuksköterska till högspecialiserad infektionssjukvård Huddinge

Ansök nu

Nyexaminerad eller erfaren sjuksköterska till högspecialiserad infektionssjukvård Huddinge

Är du utbildad sjuksköterska med ett stort intresse för infektionssjukdomar? Vill du bidra till covid-vården samtidigt som du får en bred erfarenhet inom exempelvis Optiflow-behandling och omvårdnad vid andningssvikt? Då är det kanske dig vi söker!

Om oss

Just nu ser vår avdelning lite annorlunda ut då vi har ställt om för ett bli en specialistavdelning inom covid-19-vård. Även om det såklart är en tuff tid vi befinner oss i så gör det att våra medarbetare får chansen till bred kompetens inom behandlingar och vård som annars inte är lika vanligt förekommande på avdelningen. Hos oss vårdas svårt sjuka covid-19-patienter som inte kan vårdas på en vanlig covid-19-avdelning. Vi har en hög kompetens när det kommer till omvårdnad vid andningssvikt och komplikationer vid covid-19.

När det inte pågår en pandemi vårdar vi inom Infektionsavdelning 4 (I64) patienter med komplicerade infektioner som Sepsis, HIV/AIDS och infektioner i centrala nervsystemet, skelett, hud och mjukdelar. Här utreds även patienter med oklara infektioner där du ingår i detektivarbetet kring patienten. På Infektion 4 har du stora möjligheter att få en bred kunskap i akutsjukvård med inriktning infektion. Tjänsten passar dig som vill utvecklas i din yrkesroll samt arbeta med högspecialiserad omvårdnad för patienter med infektionssjukdomar.  

Vi erbjuder

 • Intensivkurs i tre dagar för alla nyanställda med fokus på infektionssjukdomar och infektionsspecifik omvårdnad   

 • Individuellt anpassad introduktion  

 • Aktivt deltagande i olika utvecklingsprojekt då vi alltid strävar efter att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare   

 • Bred kunskap inom Optiflow-behandling

 • Utbildning och erfarenhet av att ta artärblodgaser och analysera dessa själva. Analysen av artärblodgasen sker på avdelningen och utförs av omvårdnadspersonalen. 

 • Nära samarbete med andra yrkeskategorier så som läkare, undersköterskor, fysioterapeuter och andra hälsoprofessioner.

 • Tillgång till välutrustat personalgym med gynnsamma öppettider samt friskvårdsbidrag

 • Erfarenhet av övervak och behandling av svårt sjuka patienter

Om tjänsten

Hos oss jobbar du i team med en undersköterska där ni dagtid/kvällstid har hand om 5-6 patienter. Tillsammans med din kollega ansvarar ni för omvårdnaden för de infektionspatienter som är inlagda på avdelningen. Arbetet är varierande och inkluderar exempelvis att hantera läkemedel, centrala infarter, dränage, ta blodgas och handha medicinteknisk utrustning såsom övervak och Optiflow. Då infektionssjukvården bygger mycket på detektivarbete kommer du arbeta med många olika typer av sjukdomstillstånd och ingen dag kommer vara den andra lik. 

Hos oss arbetar vi dag, kväll och helg alternativt natt.

Vi söker

 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 • skapar delaktighet och samsyn i vårdmötet. Du visar respekt för patienten och du strävar efter att alltid ge säker vård som präglas av öppenhet och kvalitet.

 • finner dig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du reflekterar kring och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn.

 • tar ansvar för det egna arbetet; gör det som krävs och söker den information som behövs för ett bra slutresultat. Du är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.

 • är engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet. Du håller dig uppdaterad kring den egna professionen och kring vad som sker inom verksamheten.

Kvalifikationer

Krav: Legitimerad sjuksköterska.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag!

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:

- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

Kontakt

Narges Friberg 
Omvårdnadschef Huddinge
contacticon mobile 072-598 14 92

Dela detta jobb

Nyexaminerad eller erfaren sjuksköterska till högspecialiserad infektionssjukvård Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset