halsojobb.se

Nuklearmedicin söker radiolog med placering i Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Nuklearmedicin söker radiolog med placering i Huddinge

Vi erbjuder
Ansvaret för bildgivande diagnostik inom nuklearmedicin och radiologi samt all laboratoriediagnostik ligger inom Funktion Medicinsk Diagnostik. Tillsammans är vi ca 3000 medarbetare och utgör således en stor del av sjukhuset.

Medicinsk strålningsfysik och Nuklearmedicin är en medicinsk enhet inom Medicinsk Diagnostik. Förutom ansvar för den nuklearmedicinska verksamheten ansvarar vi även för att tillföra sjukhuset kompetens inom medicinsk strålningsfysik samt för samordning av strålsäkerhetsarbetet inom samtliga verksamheter med strålning. Givet vårt högspecialiserade uppdrag lägger vi stor kraft på kompetensutveckling av våra medarbetare.

Om tjänsten
Nuklearmedicin på Karolinska universitetssjukhuset befinner sig i en expansiv fas. Verksamheten bedrivs både i Huddinge och Solna. Sammantaget har vi 10 hybrida utrustningar; 5 PET/CT, 4 SPECT/CT och en PET/MR. Sjukhusets stora radiofarmacianläggning har goda möjligheter för produktion av ett stort utbud av radiofarmaka för avbildning med enkelfotondiagnostik och PET-kamera.

Denna tjänst är med placering i Huddinge. Här finns, förutom de breda onkologiska undersökningarna, inriktning mot diagnostik av neurodegenerativa sjukdomar samt inflammation/infektion. Oavsett frågeställning strävar vi efter att utnyttja hybridkamerornas fulla potential och ha ett integrerat utredningsflöde med sjukhusets radiologiska verksamheter.

Läkare anställda inom Nuklearmedicin har oftast sin bakgrund i radiologin vilket vi ser som viktigt för de arbetssätt vi utvecklat. Vi tar, tillsammans med handledare och ST studierektor, fram en utbildningsplan för att du ska kunna erhålla specialistkompetens inom Nuklearmedicin.

Läkare, sjukhusfysiker och röntgensjuksköterskor driver tillsammans forskningsprojekt inom ett flertal områden, ofta i nära samverkan med onkologi, neurogeriatrik, neurologi, radiokemi, radiologi samt övriga remitterande kliniker. Du kommer att, tillsammans med kollegorna, vara med och utveckla verksamheten. Som en naturlig del av arbetet ingår i läkaruppdraget förutom granskning av undersökningar även metodansvar och metodutveckling. Handledning av randande ST läkare ingår i arbetsuppgifterna.

Vi söker
Dig som är driven, engagerad och tydlig i ditt medarbetarskap och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar -Medmänsklighet - Helhetssyn och vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:
- Legitimerad läkare med specialistbevis inom radiologi.
- Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska. För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset. Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Varmt välkommen med din ansökan!

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska
Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska är en sammanslagning av Karolinska Universitetslaboratoriet och Bild och Funktion. Verksamheten spänner över hela det diagnostiska området inom laboratorieverksamhet, radiologi, nuklearmedicin, medicinsk strålningsfysik, radiofarmaci och strålsäkerhet inom Karolinska Universitetssjukhuset.

MDK är centrum för kompetensmässigt och tekniskt ledande diagnostik, intervention och behandling som tillgodoser patienternas behov idag och i framtiden.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter
Namn
Läkarföreningen Anna Laveskog
Telefon
08 -517 730 34

Dela detta jobb

Nuklearmedicin söker radiolog med placering i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset