halsojobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av ekonomiskt bistånd och vill vara med i arbetet att forma morgondagens Falun!

På grund av pensionsavgång söker vi nu en ny metodhandledare till vår försörjningsenhet på Socialförvaltningen/vuxensektionen. Vi söker dig som har en positiv attityd och vill bidra till verksamhetens utveckling.   
På försörjningsenheten är vi 30 medarbetare med mycket kunskap och engagemang och många av oss har lång erfarenhet av arbete inom socialtjänst. Enheten är organiserad under vuxensektionen och leds av två enhetschefer. Vi är organiserade med två metodhandledare som handleder våra team: ett mottagningsteam, tre team som arbetar med vuxna, ett team som arbetar med unga vuxna 18 - 24 år och ett integrationsteam samt två boendesamordnare.

Försörjningsenheten utreder och fattar beslut om ekonomiskt bistånd samt övrigt stöd till vuxna. Vår målsättning på försörjningsenheten är att individer ska nå egen försörjning och att handläggningen ska vara rättssäker.

Varmt välkommen till oss med din ansökan!

SOCIALFÖRVALTNINGENS VÄRDEGRUND 
”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.” 
Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply. 

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Arbetsuppgifter
Som metodhandledare samarbetar du med de två enhetscheferna, den andra metodhandledaren samt övriga socialsekreterare på försörjningsenheten. Arbetet innebär även samverkan internt inom socialförvaltningen, arbetsmarknadsenheten och med externa aktörer.

Som metodhandledare har du en viktig roll i att bidra till enhetens fortsatta förbättrings- och utvecklingsarbete samt att arbeta med implementering och uppföljning på uppdrag eller eget initiativ.

Du kommer att ansvara för ärendefördelning samt ärendehandleda i frågor rörande ekonomiskt bistånd och övrigt stöd till vuxna så som våld i nära relationer, kontaktperson, andrahandsboende, boendestöd samt förvaltning av egna medel. Du beslutar i ärenden enligt delegationsordning.
 
Som metodhandledare medverkar du i planeringen av verksamheten, exempelvis introduktion för nyanställda samt planering inför semesterperioder. Du för vidare principiella frågor till enhetschef och ska vid kortare frånvaro även kunna ersätta enhetschef.

Tillräckliga kvalifikationer
-Socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig högskoleutbildning som av arbetsgivare bedöms som likvärdig där godkända kurser av socialrätt ingår. 
-Mycket god teoretisk och praktisk kunskap inom området ekonomiskt bistånd och övrigt stöd till vuxna.
-Kan formulera dig väl i både tal och skrift. 
-God erfarenhet om digitala system. 

Personliga egenskaper
För denna tjänst krävs det att du har god yrkesmässig kunskap, kan utvecklas i din yrkesroll och har intresse för utvecklings- och förbättringsarbete. Du samarbetar effektivt och kan utveckla andra genom coachning och delegering. Det är även viktigt att du har förmågan att ta egna initiativ och får saker att hända, är analytisk och kan förstå komplexa problem och har ett metodiskt och systematiskt arbetssätt. För tjänsten är det även viktigt att du är en strukturerad person med god organisationsförmåga.

Meriterande kvalifikationer

-Erfarenhet av att leda andra.
-Erfarenhet av andra områden inom socialtjänst så som psykiatri, missbruk och beroende.
-Erfarenhet av samarbete med andra myndigheter så som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, AME osv.
-Utbildning i MI.
-Utbildning i lösningsfokuserat arbete.
-Utbildning i våld i nära relationer.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Upplysningar
Eva Hedell, enhetschef, 023-829 65
Jenny Jensen, enhetschef, 023-879 19

Fackliga företrädare
Christina Johansson, Vision, 023- 821 10
Jan Nyberg, SSR, 023-821 67

Kontaktinformation
Eva Hedell, Enhetschef

Arbetsplats
Myntgatan 45

791 60 Falun

Logga

Metodhandledare till försörjningsenheten

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-21

Ansök nu

Dela detta jobb