halsojobb.se

Leva Livet Inspiratör till Postiljonen vårdboende med profilen utemiljö som vårdmiljö

Ort
Utgår

2019-12-20

Ansök nu

Leva Livet Inspiratör till Postiljonen vårdboende med profilen utemiljö som vårdmiljö

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN 

Postiljonen är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Höllviken i Vellinge kommun. 
Postiljonen ska under 2020 utvecklas med profilen: Utemiljö som vårdmiljö.
Boendet består av 24 lägenheter, fördelade på två enheter varav en enhet är boende för personer med kognitiva sjukdomar. En dagverksamhet för denna målgrupp finns också som tillhör boendet. I anslutning till fastigheten finns en härlig trädgård och det är nära till havet, bibliotek och andra faciliteter. 

Dina medarbetare kommer att vara omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-team, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor och verksamhetschef.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. All personal erbjuds förmåner, god löneutveckling och individuell lönesättning.

Förenade Care är certifierat enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER 
Utifrån Förenade Cares Leva Livet koncept arbeta för att den enskilde ska uppleva välbefinnande och känna en meningsfull vardag utifrån sina intressen, önskemål och behov. 

Från och med januari 2020 kommer en ny profil att utvecklas på Postiljonen- Utemiljö som vårdmiljö. Detta innebär en verksamhet som på ett aktivt och målmedvetet sätt nyttjar utemiljö för de boendes rehabilitering, aktivering, sinnesstimulering och känsla av välbefinnande. 

Som Leva Livet-inspiratör är du ansvarig för planering och genomförande av dagliga aktiviteter och gemenskap utifrån önskemål från våra boende. De boende ska kunna underhålla sina intressen, men du ska även inspirera till att hitta nya intressen som skänker välbefinnande och livskvalitet. Du skapar även ett kontaktnät med olika organisationer så att de boende får vara med i samhällslivet. Du ansvarar för att söka kontakter med stiftelser, frivilligorganisationer samt kommunen för att driva olika projekt inom ansvarområdet.

Du ingår i ett team med Leva Livet ombud och tillsammans med de boende utvecklar ni olika former av stimulans- och glädjekällor. Du har övergripande ansvar för att utbilda och stödja ombuden samt kontaktpersonerna så att ni tillsammans med de boende kan finna vad som är livskvalitet för dem. 
Du arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande synsätt samt har förmåga att ta del av och tillämpa relevanta forskningsrelaterade arbetsmetoder.
Du ska söka och tillgodogöra dig evidensbaserad vetenskap inom området. Du kommer även att skriva ansökningar utifrån att genomföra projekt vad gäller ny forskning. Kunskaperna ska kunna förmedlas till övrig personal samt omsättas i praktik.
Du kommer att ansvara för Postiljonens sociala medier, Instagram, och ska vara beredd att själv vara med på bilder från aktiviteterna. 
För ytterligare information, titta gärna på vårt Instagramkonto forenadecare_postiljonen

I tjänsten ingår kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöledningsarbete och du erbjuds utbildning i kvalitetsledningssystemet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschef, gruppledare och HSL-personal för verksamheten.

KVALIFIKATIONER 
Lämplig högskoleutbildning t.ex. Silviasyster, arbetsterapeut, hälsopedagog, fysioterapeut, socionom eller äldrepedagog, med erfarenhet av att arbeta med äldre och personer med demenssjukdom eller annan erfarenhet som kan räknas som likvärdig.

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna och uppmuntra, flexibilitet samt att du ser utvecklingsarbete som något spännande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med fokus på det friska och att inspirera till att Leva Livet.

ERFARENHET KRÄVS
Ja 

KRAV 
Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.
Körkort är ett krav då vi gör mycket utflykter med vår Leva Livet buss.

ARBETSTID/VARAKTIGHET 
100 %. Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.

LÖN 
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE
Enligt överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM
Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV.

KONTAKTPERSON 
Verksamhetschef Patrik Lindén
Telefon: 0739-01 56 90
E-post: patrikl@forenadecare.com

UTDELNINGSADRESS 
Förenade Care Postiljonen
Videholms allé 3
236 31 Höllviken

Dela detta jobb

Leva Livet Inspiratör till Postiljonen vårdboende med profilen utemiljö som vårdmiljö

Förenade Care AB