halsojobb.se

​Leva Livet-inspiratör till Månstorps ängar- Sveriges första demensby

Ort
Utgår

2019-11-28

Ansök nu

​Leva Livet-inspiratör till Månstorps ängar- Sveriges första demensby

BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN 

Månstorps ängar är ett vård- och omsorgsboende som ligger i Västra Ingelstad i Vellinge kommun. Månstorps ängar ligger vackert på landsbygden med utsikt över Söderslätt, med goda pendlingsmöjligheter.
Månstorps ängar ska under 2020 utvecklas till demensby, med tanken att skapa en trygg miljö som är så lik det vanliga samhället som möjligt anpassat till personer med demenssjukdom.
Boendet består av 56 lägenheter, fördelade på fyra enheter.
I anslutning till fastigheten finns stora, fina balkonger och en härlig trädgård 
Månstorps ängar bedriver även dagverksamhet för personer med kognitiv sjukdom.

Dina medarbetare kommer att vara omvårdnadspersonal, gruppledare, Leva Livet-team, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterskor och verksamhetschef.

Förenade Care värnar om kvalitet och god miljö för både kunder, närstående, personal och uppdragsgivare. Vi erbjuder interna och externa utbildningar, friskvård samt engagerade medarbetare som alla arbetar efter vårt motto: Omtanke - Vänlighet - Service. All personal erbjuds förmåner, god löneutveckling och individuell lönesättning.

Förenade Care är certifierat enligt ISO inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER 
Utifrån Förenade Cares Leva Livet koncept arbeta för att den enskilde ska uppleva välbefinnande och känna en meningsfull vardag utifrån sina intressen, önskemål och behov. 

Som Leva Livet-inspiratör är du ansvarig för planering och genomförande av dagliga aktiviteter och gemenskap utifrån önskemål från våra boende. De boende ska kunna underhålla sina intressen, men du ska även inspirera till att hitta nya intressen som skänker välbefinnande och livskvalitet. Du skapar även ett kontaktnät med olika organisationer så att de boende får vara med i samhällslivet. Du ansvarar för att söka kontakter med stiftelser, frivilligorganisationer samt kommunen för att driva olika projekt inom ansvarområdet.

Du ingår i ett team med Leva Livet ombud och tillsammans med de boende utvecklar ni olika former av stimulans- och glädjekällor. Du har övergripande ansvar för att utbilda och stödja ombuden samt kontaktpersonerna så att ni tillsammans med de boende kan finna vad som är livskvalitet för dem. 
Du arbetar utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande synsätt samt har förmåga att ta del av och tillämpa relevanta forskningsrelaterade arbetsmetoder.
Du ska söka och tillgodogöra dig evidensbaserad vetenskap inom området. Du kommer även att skriva ansökningar utifrån att genomföra projekt vad gäller ny forskning. Kunskaperna ska kunna förmedlas till övrig personal samt omsättas i praktik.
Du kommer att ansvara för Månstorps ängar sociala medier, Instagram, och ska vara beredd att själv vara med på bilder från aktiviteterna. 
För ytterligare information, titta gärna på vårt Instagramkonto forenadecare_manstorpsangar

I tjänsten ingår kvalitets-, arbetsmiljö- och miljöledningsarbete och du erbjuds utbildning i kvalitetsledningssystemet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen tillsammans med verksamhetschef, gruppledare och HSL-personal för verksamheten.

KVALIFIKATIONER 
Högskoleutbildad, exempelvis Silviasyster, arbetsterapeut, hälsopedagog, socionom eller äldrepedagog. Med erfarenhet av att arbeta med äldre och personer med demenssjukdom eller annan erfarenhet som kan räknas som likvärdig.

PERSONLIGA EGENSKAPER 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom social kompetens, förmåga att lyssna och uppmuntra, flexibilitet samt att du ser utvecklingsarbete som något spännande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med fokus på det friska och att inspirera till att Leva Livet.

ERFARENHET KRÄVS
Ja 

KRAV 
Du måste kunna uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift samt ha datavana.
Körkort är ett krav då vi gör mycket utflykter med vår Leva Livet buss.

ARBETSTID/VARAKTIGHET 
100 %. Tillsvidareanställning. 6 månaders provanställning tillämpas.

LÖN 
Enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE
Enligt överenskommelse.

SISTA ANSÖKNINGSDATUM
Ansökningar behandlas löpande.

ANSÖKAN
Välkommen med din skriftliga ansökan och CV.

KONTAKTPERSON 
Eva Hermansson
Telefon: 0733-15 01 17
E-post: evah@forenadecare.com

UTDELNINGSADRESS 
Förenade Care Månstorps ängar, Stationsvägen 1

Arbetsgivare:
Förenade Care AB
Murmansgatan 126
212 39 Malmö

Dela detta jobb

​Leva Livet-inspiratör till Månstorps ängar- Sveriges första demensby

Förenade Care AB