halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Legitimerad psykologsektion Hälsoprofessioner Hörsel med placering på Hörselrehabiliteringen, Rosenlund

Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-05

Ansök nu

Legitimerad psykologsektion Hälsoprofessioner Hörsel med placering på Hörselrehabiliteringen, Rosenlund

Är du en erfaren psykolog med intresse av att ge behandling både enskilt och i grupp? Lockas du av en stimulerande och utvecklingsinriktad miljö? Vi söker nu en legitimerad psykolog till vår sektion inom hörselområdet (HP Hörsel) med placering inom Hörselrehabilitering för vuxna med grav hörselnedsättning, tinnitus, ljudkänslighet mm.

Sektion HP Hörsel ingår i Medicinsk enhet Logopedi på Karolinska. I sektionen finns kuratorer, logopeder och psykologer som arbetar inom hörselområdet.

Psykologen vid Hörselrehabiliteringen, Rosenlund utför KBT/ACT-behandlingar både individuellt och i grupp, psykoedukativa föreläsningar tillsammans med audionom (tinnitusinformation), bedömningssamtal kring patienters psykiska problematik och remitterar vidare till psykiatri eller andra vårdinstanser där behov finns.

Enheten Hörselrehabilitering finns på Rosenlunds sjukhus, plan 9, med milsvid utsikt över Stockholm. Hit kommer vuxna personer med grav hörselnedsättning, komplicerad hörselsituation, tinnitus, hyperakusi, Menieres sjukdom mfl. Mottagningen ansvarar för utvidgad hörselrehabilitering där behovet är omfattande och ofta kräver insatser från flera vårdgivare. Ett utvecklingsarbete pågår kring gemensamma vårdplaner och att utveckla teamarbetet. Det ingår också en mottagning för Alternativ Telefoni samt hörapparatverkstad. På mottagningen arbetar audionomer, läkare, hörselpedagoger, kuratorer, psykolog, undersköterskor, medicinska sekreterare och ingenjörer.

Om tjänsten
Som psykolog inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och behandla utifrån mottagningens- och patientgruppens behov.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • KBT/ACT-behandlingar individuellt och i grupp
  • Kris– och stödsamtal  
  • Bedömningssamtal för att bedöma patientens psykiska problematik
  • Leda informationsträffar och gruppsammankomster för patienten som tex psykoedukativa föreläsningar om Tinnitus tillsammans med audionom
  • Skriva remisser till psykiatri eller andra vårdinstanser

Uppdraget sker på öppenvårdsmottagning.  

Utveckling, utbildning och forskning ses som kärnverksamheter på Karolinska. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt.  

Vi erbjuder 
En verksamhet i förändring där du kan sätta din prägel på hur vi tillsammans kan utveckla arbetet inom hörselområdet och för patienter med grav hörselnedsättning, tinnitus, hyperakusi eller som har en komplicerad hörselsituation.

Teamarbetet är centralt och under utveckling.  Här möts du och de andra professionerna kring patienten som ofta har en komplex problembild och ni får en unik möjlighet att ta del av varandras kunskaper och tillsammans utveckla stöd och goda rutiner. 

Möjlighet till handledning finns tillsammans med andra psykologer inom Karolinska.

Vi söker    
Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt uppdrag och samarbetar med dina kollegor för att kunna erbjuda bra stöd och behandling. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar.    

Kvalifikationer  
Krav:

  • Legitimerad psykolog med utbildning inom KBT/ACT
  • Flerårig erfarenhet av behandlingsarbete inom Hälso- och sjukvård
  • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Vi ser det även som en fördel om du har dokumenterad erfarenhet av utveckling, utbildning och forskning samt erfarenhet/kunskap inom hörselområdet.  

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Om rekryteringsprocessen
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Kvinnohälsa och hälsoprofessioner
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin. Läs mer på https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-kvinnohalsa-och-halsoprofessioner/.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner. Mer information om oss finns här https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/funktion-halsoprofessioner/.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

 

Dela detta jobb

Legitimerad psykologsektion Hälsoprofessioner Hörsel med placering på Hörselrehabiliteringen, Rosenlund

Karolinska Universitetssjukhuset