halsojobb.se

Övernäs akut- och utredningshem

Är du psykolog som trivs med att genomföra bedömningar och utredningar? Vill du arbeta utifrån ett lågaffektivt tankesätt?
Vi ser fram emot din ansökan!

Övernäs akut- och utredningshem är ett kommunalt HVB för ungdomar med psykosocial problematik i åldrarna 13-20 år. Vi har sex utredningsplatser, två akutplatser och två utslussplatser. Under placeringstiden hos oss genomgår ungdomen en utredning innefattande psykologutredning, familjeutredning, boendepedagogisk utredning och pedagogisk utredning. Samtliga utredningar genomförs på uppdrag av socialtjänsten. De flesta ungdomar stannar hos oss i 2-3 månader. På Övernäs arbetar vi utifrån ett lågaffektivt tankesätt. Vi är en dynamisk arbetsplats med en verksamhet som kontinuerligt utvecklas.

Här kan du läsa mer om Övernäs akut- och utredningshem (http://vardochomsorg.uppsala.se/boende/hem-for-vard-och-boende-hvb/akut--och-utredningshem/overnas/)

Ditt uppdrag
Som psykolog på Övernäs arbetar du i ett tvärprofessionellt team som genomför gedigna utredningar om problembild och behov av stödinsatser. Vi söker dig som trivs med att genomföra psykologbedömningar- och utredningar och bidrar med din kompetens i utredningsarbetet kring våra ungdomar. Arbetsuppgifter som kan tänkas inkluderas i ditt arbete är utformning av handlingsplaner och anpassningar för ungdomar med beteendeproblem, varierande funktionsnivå och behov. Du är en viktig person i organisationen då du tillsammans med dina kollegor som består av socionom, beteendevetare, lärare och behandlingsassistenter bidrar till en fördjupad förståelse av ett, i många fall, långvarigt problematiskt beteende hos ungdomen och kan medverka i en samlad bedömning av behov av framtida insatser. Förutom det har du som psykolog på Övernäs en betydelsefull roll i organisationen då du bidrar med dina idéer till att Övernäs fortsätter förena sina krafter för att nå sina mål.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med KBT-inriktning. Har du utbildning i lågaffektivt bemötande och ESTER-utbildning (Evidensbaserad Strukturerad Bedömning av Risk och Skyddsfaktorer) ses det som meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av psykologarbete med barn och unga, till exempel på BUP eller habilitering. Att du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift är en förutsättning för arbetet.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare är du lugn och samlad i olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Davar Farsiani, enhetschef, 018-727 71 08
Simon Widberg, biträdande enhetschef, 072-712 69 05

Facklig företrädare:
Psykologförbundet, Marie-Louise Airikka Pilichi, 018-727 86 11

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Legitimerad psykolog till Övernäs akut- och utredningshem

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-08

Ansök nu

Dela detta jobb