halsojobb.se

-->

Legitimerad läkare till Klinisk farmakologi, Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Legitimerad läkare till Klinisk farmakologi, Huddinge

 

Vi erbjuder
6 månaders vikariat inom Klinisk farmakologi med möjlighet till både bredd och djup och med förhoppning om att därefter kunna erbjuda fortsatt anställning. Vikariatet sker under ST-liknande former med handledare och ST-utbildning. Funktionsområdet Klinisk farmakologi vid Karolinska Universitetssjukhuset bedriver en av de bredaste kliniskt farmakologiska verksamheterna i världen.

Om tjänsten
Klinisk farmakologi är en medicinsk specialitet som syftar till en rationell och säker läkemedelsanvändning.  Kliniska farmakologer gör olika typer av konsultativa insatser i läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation kring nya och gamla läkemedel, medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar, bidrar till individanpassad dosering utifrån laboratorieanalyser, utvecklar metoder för missbruksdiagnostik (inklusive dopning) samt arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet.

Vid Karolinska Universitetssjukhuset samverkar vi också med andra kliniker på mottagningar där misstänkta läkemedelsbiverkningar utreds. Undervisning och producentobunden fortbildning i läkemedelsfrågor är andra viktiga arbetsuppgifter.

Vi arbetar dagligen med läkemedelsproblem hos individuella patienter samt bygger upp och underhåller farmakologiska kunskapstjänster och förskrivarstöd. Kliniska farmakologer utgör också en hörnsten i Region Stockholms strategiska läkemedelsarbete inom Läkemedelskommittén och dess expertgrupper.

Tillräde sker 2020-02-03 eller enligt överenskommelse.

Vi söker
Dig som är legitimerad läkare och vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete kring alla aspekter av läkemedel och läkemedelsanvändning. Du skall ha en god analytisk och kommunikativ förmåga.

Kvalifikationer 
Krav:

  • Legitimerad läkare
  • Du behöver kunna uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande:  

  • Erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete
  • Tidigare tjänstgöring som läkare inom patientvårdande och läkemedelsintensiva specialiteter.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under rekryteringsprocessen och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

- Bevis om specialistkompetens  

- Bevis om medicine doktorsexamen  

- Bevis om docentur  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Legitimerad läkare till Klinisk farmakologi, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset