halsojobb.se

Hemsjukvården

Är du legitimerad arbetsterapeut och vill få möjligheten att utvecklas i din profession? Vill du arbeta i en verksamhet som håller hög etisk och proffesionell standard, sätter patienten och patientsäkerheten i centrum?
Välkommen till hemsjukvården!

Det rehabiliterande och förbyggande arbetet är viktigt och därför vill vi nu utöka vår arbetsterapeutgrupp med ytterligare en ny kollega! Vi erbjuder en trygg anställning där du som arbetsterapeut får möjlighet att göra skillnad genom att med patienten i centrum bidra med din kompetens, kunnande och engagemang. Ditt arbete hos oss kommer att vara varierat, självständigt och ansvarsfullt och du ingår i team med annan legitimerad personal. Som stöd i ditt arbete har du 19 arbetsteraputkollegor och lika många fysioterapeutkollegor.

Uppsala kommuns hemsjukvård flyttade under hösten 2019 till nya fräscha lokaler på Fyrislundsgatan 68. Här samlas organisationerna för hemsjukvård dagtid, joursjukvård och hemvårdens nattpatrull under samma tak.

De gemensamma lokalerna ger unika möjlighter till samarbete, kontakter, stöd och utvecklingsarbete inom såväl som mellan professionerna. För att underlätta kontakten med hemvårdens personal kompletteras det fysiska mötet med digitala i form av bland annat Teams.
Den gemensamma lokalen och närheten till kollegorna underlättar då vi träffas i proffesionsgrupper, olika arbetsgrupper och för gemensam utveckling/utbildning.

Ditt uppdrag
Som arbetsterapeut hos oss i Uppsala kommuns hemsjukvård kommer du att arbeta i nära kontakt med våra patienter/brukare, undersköterskor, sjuksköterska och sjukgymnast/fysioterapeut. Arbetet sker i patientens hem.

Dina arbetsuppgifter kan vara att:


• göra bedömningar av ADL, förflyttningsmöjligheter och behov av hjälpmedel
• ta ansvar för utprovning, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel
• planera och utföra behandling/träning samt utvärdera och följa upp
• genomföra MMT och andra tester
• delta i teamsamverkan kring patienterna, till exempel vid riskbedömningar, Flexite och Senior Alert
• planera och utföra utbildning i förflyttningsteknik och sittande/hjälpmedel till omvårdnadspersonal
• bedöma behov och skriva intyg för bostadsanpassning.

Hos oss arbetar vi tillsammans för att utveckla och förbättra verksamheten.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du erfarenhet av arbete med äldre personer och åldrandets sjukdomar samt av hjälpmedelsförskrivning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du behärskar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift, har dokumentations- och datorvana samt innehar B-körkort. Det är även meriterande om du har kunskaper i beställningsportalen för hjälpmedel.

Som person är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mikael Karlsson, verksamhetschef, 018-727 56 56

Facklig företrädare:
Sveriges Arbetsterapeuter, Jesper Randberg, 018-727 84 32

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Legitimerad arbetsterapeut till hemsjukvården

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-11-05

Ansök nu

Dela detta jobb