halsojobb.se

Leg. psykolog/ PTP-psykolog till Centrala Elevhälsan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-28

Ansök nu

Leg. psykolog/ PTP-psykolog till Centrala Elevhälsan

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolpsykolog hos oss kommer du arbeta med ett tvärprofessionellt synsätt. Tillsammans med dina kollegor och kommunens lärare och pedagoger arbetar du för att upptäcka och undanröja olika slags hinder i elevernas lärmiljö. Som skolpsykolog deltar du i skolornas elevhälsoarbete och bidrar till fortsatt utveckling av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet på kommunens skolor.

Som skolpsykolog arbetar du utifrån gällande skollag och är tillgänglig för vårdnadshavare, skolans personal och elever. Du kommer arbeta med att tolka, förtydliga och förklara situationer från de berördas perspektiv och framförallt sätta elevens behov i centrum. Dina primära uppgifter kommer vara att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, genomföra psykologiska bedömningar/utredningar och att ge handledning till personal/personalgrupper. Då den Centrala Elevhälsan har som prioriterat mål att arbeta mer främjande och förebyggande innebär även uppdraget att hålla i interna fortbildningar kopplade till det psykologiska området inom Elevhälsan.

Den Centrala Elevhälsan arbetar på uppdrag av kommunens rektorer genom ett ansökningsförfarande. Centrala Elevhälsan består av elevhälsochef, specialpedagoger och tal- och språkpedagog. Ett nära samarbete genomförs med skolsköterskor och skolkuratorer i så kallad samlad Elevhälsa.


KVALIFIKATIONER
Den Centrala Elevhälsan söker en psykolog som har ett särskilt intresse för främjande och förebyggande arbete, legitimerad psykolog med arbetslivserfarenhet inom förskola/skola kan komma att prioriteras. Som person är du lyhörd, respektfull, flexibel och ansvarstagande. Ditt förhållningssätt är inkluderande och lösningsorienterat. Du kommunicerar väl i tal och skrift och har goda ledaregenskaper. Du analyserar, prioriterar och har möjlighet att avgränsa ditt arbete. Tvärprofessionellt arbete uppmuntras mycket, samtidigt som man bör vara beredd på att en del enskilt arbete förekommer.

Arbetet innebär att du arbetar på kommunens olika skolor, varför körkort och egen bil erfordras. Ersättning för resor i egen bil utgår enligt kommunens policy.

Uppvisande av giltigt utdrag ur polismyndighetens belastningsregister utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

Leg. psykolog erbjuds tillsvidareanställning.
PTP-psykolog erbjuds visstidsanställning under ett års tid. Handledning under PTP-tjänstgöring erbjuds enligt PTP-handboken (Nationell handbok för praktisk tjänstgöring för psykologer).


ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Leg. psykolog/ PTP-psykolog till Centrala Elevhälsan

Vingåkers kommun - Socialförvaltning