halsojobb.se

Vaxholms stad är en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholm. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare.

För mer information om Vaxholm:
http://www.vaxholm.se

Utbildningsförvaltningen, som är stadens största förvaltning, ansvarar för att alla kommunens barn och elever från 1 till 20 år får en god utbildning. Vi driver verksamhet i egen regi inom förskola, grundskola, fritidshem och kulturskola. Våra gymnasieungdomar går i skolor i angränsande kommuner. Barn och elever står i centrum för vårt engagemang vilket bidrar till att elevernas kunskapsresultat är bland de högsta i landet.

Vaxholms Stad är en kommun i tillväxt och vi befinner oss i ett spännande skede vad gäller utveckling av vår utbildningsverksamhet.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en engagerad handläggare och utredare inom förskola och grundskola. Du kommer arbeta med administration och systemförvaltning cirka sextio procent av din tjänst och övrig del med kartläggning och utredningar.

Arbetsuppgifterna är omväxlande med stort eget inflytande och ansvar. Som kvalificerad handläggare och utredare på utbildningsförvaltningen ingår du i administrativa enheten. Hos oss erbjuds du möjligheten att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på god service och tillgänglighet för stadens invånare och verksamheter.

I uppdraget ingår:
• Resursfördelning till förskolor och grundskolor
• Skolpliktsbevakning för nyinflyttade elever
• Ansökan och uppföljning av statsbidrag
• Rapportering till annan myndighet
• Utredning och kartläggning som syftar till att ge förvaltningen, egna verksamheter och utbildningsnämnden beslutsunderlag
• Revidering av riktlinjer och rutiner
• Uppdatering av webbinformation.


KVALIFIKATIONER
Lämplig teoretisk bakgrund är högskoleutbildning med juridisk- eller statsvetenskaplig inriktning eller motsvarande. Du bör ha erfarenhet av utredningsarbete inom statlig eller kommunal verksamhet och förståelse för hur en politikerledd organisation fungerar. Det är meriterande om du har insikt i de nationella styrdokumenten inom utbildningsväsendet.

Du har lätt för att uttrycka dig tydligt och korrekt på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av information och kommunikation på strategisk nivå och har erfarenhet av systemförvaltning. Idag arbetar vi i IST administration och har ett planerat systembyte till Tieto Education. Vi arbetar också i Artvise kundtjänst och Evolution diariföring. Det är meriterande om du har erfarenhet av något av våra verksamhetssystem.

Som kvalificerad handläggare och utredare är du ansvarsfull, pålitlig och noggrann och har en mycket god förmåga att självständigt organisera ett strukturerat arbete. Som person är du serviceinriktad, har god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vaxholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Logo

Kvalificerad handläggare och utredare

Företag Vaxholms stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-08

Ansök nu

Dela detta jobb