halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Kurator till Transtenskolan (vikariat)

Ort
Utgår

2022-08-25

Ansök nu

Kurator till Transtenskolan (vikariat)

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare. 

Vill du vara med i arbetet att bygga en skola för framtiden som kurator hos oss på Transtenskolan?

Hallsbergs kommun är en trevlig kommun som kontinuerligt satsar på skolutveckling. Kommunen har ca 1700 elever i grundskolan. På Transtenskolan 7–9, som är placerad i centrala Hallsberg med gångavstånd från buss och tågstation, går det idag drygt 400 elever. Personalen är organiserad i arbetslag som alla är mycket engagerade och arbetar för en hög måluppfyllelse och för att varje elev ska få bli sitt bästa jag genom en trygg och lyckad skolgång. Alla elever på skolan har en egen iPad som arbetsverktyg.

Under hösten kommer vår kurator att vara tjänstledig och vi söker nu en vikarierande kurator under hösten i första hand, med ev möjlighet till förlängning.

Om arbetsplatsen och tjänsten:

Som kurator på Transtenskolan är du en viktig del i skolans elevhälsa och bidrar med det psykosociala perspektivet i det tvärprofessionella arbetet. Du blir också viktigt för att hålla fokus på det salutogena där vi strävar efter att fokusera på det som fungerar och göra mer av det, även att arbeta lösningsfokuserat med styrkor och skyddsfaktorer i centrum. 

Du är en viktig vuxen på skolan som finns till både generellt för elever på skolan, men även specifikt för vissa elever vid behov, men du finns också som stöd till övrig personal i arbetet kring elever på individ- och gruppnivå. Därför kommer du att ingå i trygghetsteamet och bidra med kunskap och reflektion kring förebyggande och främjande arbete mot diskriminering och kränkande behandling.  

Vi arbetar med Trygghetscirkeln, Circle of security (COS-S), och har du inte redan erfarenhet, och kompetens inom detta kommer du att utbildas inom det. Trygghetscirkeln är ett synsätt som håller på att implementeras inom kommunen och är ett sätt att skapa likvärdighet och samsyn kring arbetet med elever tillsammans med pedagoger och övrig personal. 

Du kommer även att ingå i kommunens centrala elevhälsa som över läsåret arbetar med olika områden och även vara en del av kuratorsgruppen i kommunen. Kuratorsgruppen består av sex kuratorer i grundskolan i kommunen som tillsammans har kompetensutveckling, handledning, kategoriträffar och olika områden de arbetar med att utveckla under läsåret. Exempel på områden som varit aktuella är arbetet mot kränkande behandling i kommunen, de kommungemensamma rutinerna kring skolnärvaro/ frånvaro.

Kvalifikationer:

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du vara utbildad socionom samt ha några års arbetslivserfarenhet av arbete i skola som skolkurator.

Det är viktigt att du är bra på samarbete, på olika sätt både inom och utanför skolan. Vi har ett bra upparbetat samarbete med socialtjänsten för att göra deras insatser mer tillgängliga för elever och familjer och även samverka kring orosanmälningar för elevens bästa, det är viktigt att vi håller i det och fortsätter att utveckla det ännu mer.

Transtenskolan är en härlig skola där det händer saker hela tiden. Därför är det viktigt att kunna hantera ett varierat arbetstempo och självständigt kunna strukturera, prioritera och planera sitt arbete utifrån sitt uppdrag. Samtidigt är du inte ensam i detta utan har ett härligt gäng omkring dig både i elevhälsan och övrig personal och ledning på skolan. 

Övrig information:                          

Tjänsten är ett vikariat under hösten, 100%. Tillträde sker i augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-06-26. 

Rekrytering sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi har aktivt valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför direktkontakt med rekryterings-och bemanningsföretag samt annonsförsäljare i samband med denna rekrytering.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Helena Carlsén

Rektor, Transtenskolan

0582-68 52 68

helena.carlsen@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Kurator till Transtenskolan (vikariat)

Hallsbergs kommun