halsojobb.se

Tiundaskolan och Eriksskolan

Vill du ha möjlighet att i nära samarbeta med erfaren kurator och övrig elevhälsa utveckla skolans kurativa arbete i ett F-9 perspektiv?
Vi ser fram emot din ansökan!

Tiundaskolan är en nybyggd skola med erfaren personal. Utformningen av miljön skapar förutsättningar för nya former av lärande med hög grad av elevdelaktighet. Lokalerna är ljusa och tillgängliga. Elevhälsan utvecklas nu till att bli en integrerad del av skolans vardag.

Eriksskolan ligger i Luthagen, vackert belägen alldeles i kanten av Stabbyskogen. Eriksskolan består av tre byggnader, stora huset, lilla huset och E-huset. Vi har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek.

Här kan du läsa mer om Tiundaskolan (https://tiundaskolan.uppsala.se/)
Här kan du läsa mer om Eriksskolan (https://eriksskolan.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Till våra två närliggande skolor söker vi en kurator om 70 %. Tjänsten är förlagd till Eriksskolan, en F-3 skola med 310 elever (20 %) och till Tiundaskolan, en F-9 skola med snart 900 elever (50 %). Du kommer att arbeta på plats vid de båda skolorna i team med övrig elevhälsa. Tjänsten kommer i stor omfattning att vara riktad mot eleverna i de äldre årskurserna.

Tiundaskolans elevhälsoteam består från i höst av två kuratorer, skolpsykolog, två skolsköterskor och i höst av 6 speciallärare. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen genom de sex speciallärarna. På så vis skall vi kunna arbeta förebyggande och främjande tillsammans med pedagogerna.

I Eriksskolans elevhälsoteam finns nu skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, logoped, skolpsykolog och rektor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du erfarenhet av arbete som skolkurator, inom socialtjänsten, motiverande samtal och/eller av drogpreventivt arbete ses det som meriterande för tjänsten.

Som person är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du en flexibel person som har förmågan att se möjligheter i förändringar. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Monika Wahlstedt, rektor, 018 727 84 13
Shermineh Rahmani, kurator, 018-727 89 68

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Tanja Trevic, 018-727 81 97
Lärarnas Riksförbund, Emil Niklasson, 018-727 81 98
Vision, Maria Johansson, 018-727 64 68
Kommunal, Mats Orlowskij, 018-727 63 90

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Kurator till Tiundaskolan och Eriksskolan

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-10

Ansök nu

Dela detta jobb