halsojobb.se

-->

Kurator till Socialt arbete inom Tema Neuro i Huddinge

Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Kurator till Socialt arbete inom Tema Neuro i Huddinge

Är du utbildad socionom med intresse för teamarbete? Lockas du av en stimulerande och utvecklingsinriktad miljö? Vi söker nu en kurator för uppdrag inom Tema Neuro.

Funktionsområde Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhusets teman och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Om tjänsten

Nu söker vi dig, kurator, som vill bli en del av vår kuratorsgrupp inom Tema Neuro i Huddinge. Arbetet är främst inriktat mot patienter med neurovaskulära sjukdomar och sjukdomar i nervsystemet.

Som kurator inom vår verksamhet arbetar du självständigt och ingår i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Teamet träffas på regelbundna möten, där din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten, och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • rådgivning i sociala frågor  
  • myndighetskontakter  
  • samarbete med andra vårdgivare, såväl internt som externt, samt frivilligorganisationer  
  • kris- och stödsamtal  
  • leda olika former av patientträffar
  • att ta emot och handleda socionomstudenter  

Uppdraget omfattar både slutenvård och öppenvård.  

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   

Kvalifikationer  

- Socionomexamen

- Erfarenhet av kuratorsarbete

- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsterna.  

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Vår förhoppning är att hinna intervjua redan innan jul, men vid behov kommer vi även att hålla intervjuer efter årsskiftet.  

Vi ser fram emot din ansökan!  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Kurator till Socialt arbete inom Tema Neuro i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset