halsojobb.se

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Vi söker en kurator till Högspecialiserad Neurorehabilitering Öppenvård med placering på Hjärnskaderehab Dagvård. Vi är en öppenvårdsavdelning som tar emot patienter med medelsvåra förvärvade hjärnskador. Vi har ett förmågehöjande och ett arbetsförberedande program. Vi tar emot personer som är 18 år och äldre.

Teamet består av arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, psykolog, sjukgymnast, sjuksköterska och medicinsk sekreterare. Teamets arbete baseras på helhetssyn och patienten i centrum vilket återspeglas i patienternas utvärdering av rehabiliteringen där 97% är mycket nöjda/nöjda med resultatet av rehabiliteringen.

Kliniken erbjuder en attraktiv arbetsplats! I vår senaste medarbetarenkät uppger 100% att arbetsuppgifterna känns meningsfulla och 96% att de lär nytt och utvecklas i sitt dagliga arbete.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är omväxlande och består av psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete. Som kurator ansvarar du för den psykosociala kompetensen i teamet. Utför psykosocial utredning och bedömning samt sociala interventioner såsom t ex: att ge psykosocial information/rådgivning om samhällets hjälpmöjligheter till patient och närstående; erbjuda samtalsstöd till patienten, närstående inklusive informerande samtal med barn; samordning med externa samarbetspartners, t ex försäkringskassa, arbetsförmedling, socialtjänst, patientföreningar.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har socionomexamen, några år inom yrket och kunskap och erfarenhet av att arbeta som kurator med patienter med förvärvad hjärnskada. Du ska ha vana vid att arbeta självständigt såväl som att arbeta i team.

Personliga egenskaper 

Du ska kunna arbeta självständigt såväl som att arbeta i team och ha en god samarbetsförmåga.

Vi tror att du är en dynamisk, flexibel person som känner dig säker i din yrkesroll och har lätt att ställa om vid behov. Du bör ha god förmåga att organisera, prioritera och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av handledning och pedagogiskt arbete är en merit, liksom forsknings- och utvecklingsfrågor då arbetet är förlagt på en universitetsklinik.

Övrigt

100%, tillsvidareanställning. Tillträde från oktober 2021

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).  

 

Dela detta jobb

Kurator till Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken

Danderyds Sjukhus AB